fredag 13 augusti 2010

Dagarna mörkna, minut för minut

Ja, hösten kom lite hastigt på. Igår var maken och jag och fiskade upp barn som varit på konserter och den ena, dottern, var genomvåt och natten var dessutom kolsvart. Höst.

I mörkret i bilen avslutade jag min diskboll/tawashi. Jag tycker det är rätt tråkigt att virka och jag får lätt ont i handen av det (håller nog för hårt i nålen!) så det blir nog inga fler. Men den är överraskande rivig, skulle kanske gå att använda som scrubbsvamp i duschen om man inte vill diska med den!
Jag gör en pytteliten sjal av mitt nyspunna tovgarn, den stickningen får följa med till mamma, åker direkt efter jobbet idag.
Med på resan följer också mina super-rosa tjocksockor, de ska få istickad häl. Detta är en hälsort som jag värjt mig emot till någon (?) bloggade att de är fiffiga för att det förstås går att sticka i nya hälar när de gamla tagit slut!!! Måste provas!
Efter besöket hos mamma blir det kräftkalas med grannarna på landet på lördag, så jag har en del sticktid på tåg och buss, både idag och imorgon.

Ont ska med ont fördrivas, kanske är det rätt metod att börja dagen med honung och i ren vämjelse över det söta äter man inte mer på hela långa dagen... :-)

Funkar det med dunderdrycken? Vet inte, drack en enda gång och det var på kvällen. Orkar inte greja med sådant FÖRE frukost och i efterdyningarna av en skön sommar är faktiskt sötsuget väldigt litet just nu.

5 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Instickade hälar hur gör man det. Har du någon bra länk? Tår är ju lätta att sticka nya, men hälarna slits ju ännu mer Hade varit super bra att kunna.

Rosenvante sa...

På nått sätt är det mysigt att det börjar mörkna tidigare, sitter ofta o kurar skymning. Nu har jag laddat med en massa ljus inför hösten också. Men visst är det lite sorgligt att sommaren är så kort eller går så snabbt. Tre dagar kvar sen börjar mitt knegande igen, fy så trist.

Sanne sa...

Sådana hälar måste jag också prova, verkar jättepraktiskt att kunna sticka dit nya om (eller rättare sagt när) det går hål. För stoppa strumpor gör jag INTE.

Ulla-Bella sa...

Der kommer det noe med det flotte garnet:) Blir et søtt lite sjal tenker jeg:) Tawashi finnes også i strikket versjon.

AnJa sa...

Dödergök har en finfin beskrivning på istickad häl i sitt mönster "Krumelursockor"