onsdag 11 augusti 2010

Dunderdryck?

Har idag blivit tipsad om en kur för att må bra och minska sötsuget:1 tsk honung, 1 tsk kanel och varmt vatten. Att drickas före frukost. Det gör jag med god marginal eftersom jag testar redan ikväll... Smakar förstås honung och kanel, ganska gott!

Sedan fick jag för mig att virka (!) diskbollar, så som Sytanten (Bettan) gjort. Och när jag rotade efter lämpligt garn hittade jag en dutt (japp, det är den exakta mängden!) tov-ull, som jag förstås genast spann.
Det bidde 72 m entrådigt, väger cirka 15 g (lite fuktigt ännu!) och därmed vet vi exakt hur stor 1 dutt är!

Denna härva (som jag gjort på min niddy noddy, som härvel heter på engelska, gulligt, eller hur?) har jag hjärtlöst misshandlat; tvättmedel, hett (nej, HETT!!!) vatten, kramat och gnuggat, daskat och dänkt och därefter sträckt. Himla kul faktiskt, att bära sig illa åt! :-D

Dagen började förresten fint med en liten stickpaus i hissen; jajamän, den fastnade igen! Hissreparatören meddelade att killen som är expert på just den modellen har semester, men det måtte han haft ett helt år! (På ett år har min familj tillbringat sammanlagt tre timmar ungefär instängda i hissen, en anings irriterande!)

12 kommentarer:

Fijaffa sa...

Vilket fint garn det blev. Ser så härligt ut i färgen.

Sunna sa...

Vilken himla tur du hade stickningen med dig i hissen, nejvars så trist att den inte funkar, finfint garn

Paradiset Kaos sa...

Vilken fin färg garnet har.
Det finns ju bättre saker att använda sin tid till än att sitta fast i hissen. Tur att du hade något att göra medan du väntade.
Hoppas den fungerar ordentligt imorgon.

Rosenvante sa...

PANIK, ja det skulle jag säkert fått om jag suttit fast där även om jag haft stickning med mig, så jag är impad av att du sätter dig och stickar bara.
Så duktig du blitt på att spinna och så kul att få till det så fint också.

AnJa sa...

Den dunderdrycken ska provas! Garnet ser jättefint ut trots dina övningar med det :-)

Therese sa...

Fint garn! Tänk vad ostressad man är som stickerska, har man bara en stickning med sig, reder man sig nästan var som helst!

Magganmagi sa...

Minska sötsuget?
Med honung?
Det låter väl ändå lite bakvänt?
Blir man inte ÄNNU mer sötsugen när man äter sött?

Maritas Maskor sa...

Jättefint garn du har spunnit! Vad duktig du är!!
Det märks att du också är verkligt beroende av stickning. Jag skrattade för mig själv när jag läste att du stickade i hissen. Det hade jag också gjort :)

The Willow Fairy sa...

Honungskuren låter ju god, men bota sötsug med honung låter en aning motsägelsefullt - du får prova ett tag och rapportera om det har fungerat.

Nu börjar du låta som en äkta spinnerska - jag hittade en dutt ull och var tvungen att genast spinna den...Vad ska jag använda den till - vet inte - måste spinna spinna spinna...

Man får minsann inte ha några tider att passa om man ska åka eran hiss. Tur att du hade sticket med dig.

Tigris Predikantan sa...

Moderna hissar är värst ... om man blir fast ... usch bra att du tar det lugnt iaf!
:)

Ulla-Bella sa...

Flott garn du har laget:)

Hoffmans Design sa...

Fina färger på garnet.
Det lätt inte roligt med hissen du har väl stick korgen med dej?