måndag 16 augusti 2010

Lååång helg

Åkte i fredags till min mamma, efter jobbet.
Väl ditkommen insåg jag att hon HOPPADES på att jag skulle vara sugen på att montera ned hennes 150 cm breda vävstol och i nästa ögonblick montera upp en något smalare... så det gjorde jag. Pust!
På lördagen åkte jag från mamma till stugan för årlig grannfest ( Jag lovar härmed att att alltid äta något kompletterande till kräftorna, typ pizza eller lasange...) och sedan stannade sonen och jag över i stugan under söndagen till i morse då klockan ringde halvfem för att vi skulle hinna med bussen till stan...

Men det blev en del stickat också!Stickade färdigt kanten kring sittunderlaget men den är så tråkig att fota så det blir själva sittdelen i stället. Återkommer med bild och förklaring när det är filtat också!

Så stickade jag slut på 72 m tovullsgarn...någon som känner en katt eller mindre vovve som behöver en sjal? :-)Skämt åsido; jag lär mig mycket om stickning när jag spinner...funderar mer på grovlek och längd och hur det räcker. Jag visste ju att detta skulle bli en liten plutt men nu vet jag också HUR liten!

Sist men inte minst; tjocksocken med istickad häl är klar! Jag FÖRSÖKTE tänka att den var skär som en ros eller rosa som en lupin men hamnade hela tiden i tankar på tuggummit Bugg.
Så när det var dags att sticka skaft bestämde jag mig för att sticka bubblor och även om mönstret inte helt blev som jag tänkt så är jag så stolt och nöjd ändå för hela den där pladusken stickade jag efter eget huvud. Som sagt, det skulle blivit bubblor men ser mer ut som en tulipanaros, vilket duger fint det med!

Hälen är istickad allra sist. När sockan från tån räckte fram till hälens trampdyna stickade jag i en tråd av avvikande färg. Sedan, när skaften var klara, drog jag ut den och plockade upp alla maskorna plus ytterligare två i varje sida.
Sedan stickade jag helt sonika en tå till. Är faktiskt nöjd med alltihop utom möjligen avslutningen. Tänkte sy maskstygn men det blev klumpigt, kanske för att jag inte är så bra på sådana? Tror i alla fall det varit värre om jag bara dragit ihop maskorna, som man kan göra i en tåtopp!

6 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Vilken färgfest det var här idag. Väldigt vacker tulipanaros och jag ser fram mot att få se det tovade resultatet av sittunderlägget.

Istickad häl verkar ju väldigt enkelt och praktiskt.

Renée sa...

Underbara färger! Just en sådan rump-värmare skulle jag vilja ha!

Ulla-Bella sa...

Sitteunderlaget blir fargerikt og fint. Det sjalet blir sikkert flott til en dukke:)

Rosenvante sa...

Nu blev jag glad, för alla färger och din text.
Så tycker jag du förklarade det så förbenat bra hur du gjorde hälen, lätt som en plätt ju.
Gillade dina bugg strumpor.

Lilli sa...

Tycker att ditt sittunderlägg är riktigt läckert i alla de fina färgerna! Och sockorna är ju jättesöta :) Smart hälstickning!

AnJa sa...

Det ska bli spännande att se det färdiga sittunderlägget. Det ser jättefint ut! Och fina buggsockor! Jag håller på med ett par med istickad häl. Började med tåuppvarianten men fattade aldrig VAR hältråden skulle sättas så nu blir det en det vanliga hållet först så att jag har nåt att mäta på.