tisdag 20 augusti 2013

Flätor

I mitt liv nu finns inte tid för spännande stickutmaningar men väl för lugnande, samlande stickningar. Just nu är det en halsduk med flätor.

I en bok hittade jag en beskrivning om hur man fick flätor på båda sidorna och det tyckte jag såg intressant ut, kopierade och lade undan i gömmorna till i fredags då det var dags.

Och det blir fint på båda sidor men för det första var det ju inget särskilt märkvärdigt att åstadkomma och för det andra tycker jag att flätorna saknar lite av skärpan.
Trixet var helt enkelt att sticka en rät, en avig och se till att flätorna görs med jämnt antal maskor i varje del. Tror jag att det måste vara...
Bredvid stickningen ligger fjärrkontrollen till TVn, den har varit borta ett tag men är nu lyckligen återfunnen.

Hur det går med mina nya beslut? Det går bra. Jag går, till och från arbetet varje dag. Ingen fuskstickning i väskan.  Igår höll jag på att ta bussen hem (under förevändning att jag var osäker på när tvätt-tiden EGENTLIGEN började...) men lyckades muta mig själv att gå hela vägen. Jag har fuskat, men bara helt lite, med bloggläsning och facebookande. Det som hittills fallit helt är hemlagade luncher, det är jobbigt utan ugn. Men det kanske snart löser sig och då ska här lagas lunchlådor! (Såg just på Östnytt att det är massor med fusk med restaurangmaten och det var väl ändå ganska lätt att räkna ut?)

6 kommentarer:

Birgitta sa...

Mm, listigt - fast ja, de ser nog lite slätare ut liksom? Ser ut att bli en go och vacker halsduk i alla fall! När kommer spisen?

Anonym sa...

va häftigt att kunna sticka flätor på båda sidorna..Hur långt har du till jobbet..Det är bra att gå..då det ännu är sensommar..värre sen då snön /regnet piskar på..Ha så skönt..kram natugglan kikka

KataM sa...

Flätor på båda sidorna, det har jag aldrig hört talas om förut. Det lät lite spännande.

Inte dåligt att kunna hålla fast vid nya vanor så bra. Själv är jag usel på sånt, faller fasligt lätt tillbaka i det gamla igen.

Margareta Blästa sa...

Duktig du!

Magganmagi sa...

Snygg halsduk! Vad duktig du är som lyckas muta dig själv! Det är jag skitdålig på :-)

AnJa sa...

Den halsduken blir säkert himla fin! 1000 tack för din goa kommentar på min blogg idag. Du skämmer bort mig alldeles för mycket :-).