fredag 1 februari 2013

Tiden rusar fram!

Tack för olika tips och vänliga Heja-rop vad gäller mina Uppsalavantar!
Jag SKA sticka mig ett par. Så småningom, när jag tränat mer. Precis nu tog jag fasta på att göra två förändringar; inte sticka magic loop och välja enklare mönster men kortare löpande trådar. Och det har gått riktigt bra.

Tror att jag ska hålla på så där med ett antal mindre projekt tills trådarna löper bekvämt och lagom i handen. Känner ibland att det är så, fast grepp om båda och ändå rör de sig individuellt.
Vantarna blir aningens för stora men jag tror att jag ska tova dem lite lätt, det här garnet tovar sig fint och jag älskar tovade vantar!
Nästa projekt blir att virka in mina nya hörlurar. De gamla gav upp i natt men jag tycker nog att instickning eller invirkning inte bara minskar trasslet utan också verkar förlänga lurarnas livslängd. Kanske att slitaget vid kontakten och där sladden delar sig minskar med mindre trassel?

I övrigt har jag en intensiv morgon framför mig; jag ska ut till bilverkstaden och betala bilen (den übergullige verkstadskillen lät mig köra iväg utan att betala en krona när det trasslade med betalningsmetoderna!), sedan till arbetet jag ska ha aulaskrivning med 60 elever och SAMTIDIGT bjuda arbetskamraterna på kaka...hur planerade jag detta, måntro?

Kakan är Kamolinis Fudgekaka. Superenkel att göra och supergod!
Nåja, sedan är det nedförsbacke och frihjul efter lunch... fast jag ska förstås tvätta bilen eftersom jag ska åka till mamma över helgen. Nåja, endast döda fiskar simmar medströms!

6 kommentarer:

AnJa sa...

Supersnygga dina vantar blir!! Och kakan kan du gärna skicka hit en bit av :-). Ha en trevlig helg hos mamma.

Birgitta sa...

Åååh, jag har inte ätit sötsaker på två veckor men i förrgår satt jag hos hyresvärden och åt choklad - hemskt vad det ropar efter mer... den där kakan ser underbar ut.
Fina vantar och ser ju jättejämnt och fint ut! Jag kanske sagt det förut, men jag brukar använda långfingret på höger hand (vänta nu, höger, vänster - är inget bra på dem... jo, höger hand) och håller den lösa tråden mot stickningen när jag ska sticka med den igen, så blir den lättare lagom lång.

Garnhumlan sa...

Blir ju hur bra som helst! Du kommer att fixa det här. Här kommer ett litet tips till som du kan prova. Låt bägge trådarna löpa över pekfingret som vanligt, men ena tråden får gå ner mellan pek- och långfinger och den andra mellan långfinger och ringfinger. Man får lite större möjlighet att variera spänningen på garnet då.

Monica sa...

Den kakan ska jag göra imorgon, ska säljas i handbollscaf'et!
Vad skönt att det inte bara är jag som inte riktigt får flyt med de där två trådarna...!

Monica sa...

Och just det, hur gör man egentligen för att virka in lurarna undrar hon som tröttnat på lursladdtrassel.

6-barns mamma sa...

Hej!
Har länkat till ett hjälm mönster som du har, hoppas det är okay? Du får gärna gå in och kolla på min sida! Mvh Eva

http://6-barnsmamma.blogspot.se/2013/02/lek-med-garn-och-babyhjalmar.html

Sockorna är jättefina, var dom svåra att göra? Har sett dom (eller liknande) på annat håll och dom är så söta!