lördag 26 januari 2013

Att ge upp

Ibland är det nog så att det är lika bra.
För nästan precis ett år sedan vann jag vantmönster och garn hos Rosenvante. Mitt första försök att sticka dem blev inte bra så jag repade upp och började om.
Fast besluten att forma varenda maska med omtanke och precision!
Detta verkar dock vara bortom min förmåga. Den här gången blir mönstret bättre men eftersom jag verkligen försöker få till tvåfärgsstickningen bra så har jag tappat kollen på hur hårt jag stickar och de håller på att utvecklas till megafontrattar.

Det underbara Visjögarnet förtjänar ett bättre öde; jag ska sticka vantar och i tvåfärgsmönster men något enklare, jag kunde ju ganska så bra när jag gjorde muddar med enkelt mönster?!

Så har jag letat upp mina förstärkningsgarn; nästa par sockor ska få riktigt starka hälar och hälkapp!

9 kommentarer:

Mia stickar sa...

JAg har ju precis lärt mig sticka flerfärgsvantar men jag vet inteom jag skulle klara det lika bra med magic loop som med strumpstickor! Bra ide att ta ett enklare mönster! Enklast att få fint är de mönster där det inte är så stora fält enfärgat, det är oftast där det blir knöligt, iallafall för mig! Lycka till!

Bettan sa...

Åh vad fina!! Uppsalavanten, jag har stickat dom i nästan samma färg som du,svart och blodapelsin. Klar att du fixar det, det ser jättefint ut.Väntar med spänning på att dom ska bli klara. Kram sytanten

Magganmagi sa...

De ser jättefina ut på bilden. Men jag förstår precis vad dumenar. Väldigt ofta när jag stickar vantar och sockor så blir den ena större änden andra. Man är olika stark (eller spänd:-)) olika dagar.
Förstärkningsgarnet blir jag nyfiken på. Vad är det för material och vilket garn i sockorna du ska förstärka?
Lycka till med vantarna. Det ska gå!!

AnJa sa...

Ursnygga megafoner!! Jag får också allt jag stickar två av i olika storlekar. Himla irriterande faktiskt. Ska prova att sticka bägge parallellt nästa gång jag försöker mig på vantar eller sockar!

Selda sa...

De ser jättefina ut, dina vantar! Megafontrattar... :) Ja, ibland tänker jag att flerfärgsstickning kräver lååång erfarenhet. Jag blir också nyfiken på ditt förstärkningsgarn.

Sunna sa...

ge upp låter inte så bra, säg istället att du tänkt om..sen tror jag absolut du får till dom helt ok

Birgitta sa...

Mm, jag försöker inte sticka så jämnt som möjligt utan tänker att om jag bara hänger i med flerfärgsstickning kommer jag nog sticka jämnare så småningom, det var kanske det du gjorde med muddarna? Pinnade på, helt enkelt. Synd att ge upp vantarna för de är verkligen vackra - men det klart, jag minns inte dina händer som megafonformade...

KataM sa...

På bild ser vantarna fina ut i alla fall och färgerna är underbara. :-)

Men är man inte nöjd, är det nog lika bra att repa upp och göra något annat som man blir nöjd med och verkligen använder.

Pysselfarmor sa...

Jag undrar om du inte ska sticka på strumpstickor och vantarna paralella. Jag menar att du stickar en "bit" på ena vanten och så stickar du samma "bit" på den andra vanten. Att sticka på kablar tror jag är en del av problemet att de blir olika stora.

Mönstret och färgerna är jättefina så jag tycker du ska försöka en gång till. Du grejar det ska du se!