lördag 16 februari 2013

Lyxlunch!

Igår gick vi på vandring och åt lyxlunch i en snödriva; varm choklad och ostmacka! Så oslagbart gott när man är ute i friska luften!
 
Det är spännande med nya trakter, nya stigar att vandra, nya favoritställen att upptäcka! Vi sitter i korsningen mellan Flianleden (Grön markering) och Petersburgs-stigen, blå markering! Det var härligt att komma ut men tungt att gå i kramsnön och det hade varit fint med en gnutta sol.
 
Jag har stickat färdigt bebishjälmen:
 
Ekologisk bomull från Strikk.

Inspirerad av syrran försökte jag mig på att sticka rätstickning  från rätan:
 
Det gick men kändes ganska...avigt! :-D (Jo, Birgitta kunde bättre än jag!)
 
Kanske blir jag klar med sockorna till i maj, då kollegan som ska få dem går i pension.
Det ska bli lite, lite skönt att komma hem till Göteborg...En anledning är duschen, vi har ingen här, och en anledning är bredbandet. Då och då reser jag mig och öppnar balkongdörren för att släppa ut och in lite bredbandsvågor... Eller så hukar jag på golvet där de tydligen slinker in och ut via...kaminen?

Nu har vi de senaste åren sköljts över av diverse matskandaler och vi ojar oss ett tag och sedan är det över. 
Har en kollega som arbetat i mataffär och han berättade en gång vad de gjorde med köttet... 
Är det inte dags att fundera på det där med mat, vad äter vi och varför och försöka förankra det hela i någon form av vett? Fale Artut har skrivit bra inlägg om detta på de sista, fort dit och läs!

Igår kväll, när vi skulle lägga oss hörde jag tydligt hur någon bankade inifrån boden som jag varit ute och låst strax innan. "Dunk, dunk! Dunk, dunk!" Vem har jag låst in? Jag får tag i nyckeln, sonen erbjuder sig att gå med...men innan vi hinner fram till boden hör vi bättre vad det är och det är snötäcket på vedförrådet som långsamt kanar nedåt i jämna ryck!
Så våren är på väg och även om solen inte tränger igenom molntäcket så har i alla fall talgoxen fattat galoppen och vår-tutar för fullt!

7 kommentarer:

Birgitta sa...

Jag måste ha någon sorts anknytning till dig, kära syster, för det händer mig SÅ ofta att jag går in på bloggen och kollar några minuter efter att du lagt upp ett nytt inlägg... I alla fall, det där med evig rätstickning: inte så konstigt om det går lätt för mig som är vänsterhänt men normalt stickar högerhänt, stor fördel för mig i detta. Oh så söt babyhjälm!

Ja nog är våren på väg - dagsmeja och fågelkvitter!

Håller med dig om maten, nu ska jag läsa Fale Artuts inlägg om detta. (Hörde just på nyheterna att en kaffeautomat på en arbetsplats någonstans i många år varit felkopplad så att kaffet bryggts på vatten från elementen... :-( )

Bland nystan o papper sa...

Det är inte dumt att fika utomhus, såväl på vintern som sommaren.

Jo man kan nog ana våren lite. Idag är det i alla fall nollgrader och fåglarna vårkvittrar. Saknar också solen :)

Må så fint!

Sticka Maskor sa...

Visst är det skönt att man kan ana att våren är i sikte ändå! Här tycker jag att fåglarna sjunger vårsånger när man är ute, härligt!!
Skönt att det bara var snön som bankade i boden! Modigt av dig att våga gå ut! Jag hade nog varit rätt så skraj...

nattugglan sa...

Vilken fin babyhjälm..häftig färg..en såndär gladfärg!!Oj va skraj jag skulle ha vart om man hör nått som bankar.. i vedbon..men jag tror oxå att jag skulle ha gått o kikat..med hjärtat i halsgropen, hihi..ha en bra helg.

fale artut sa...

Har gjort en insändare och skickat den, samtidigt såg jag att man kunde kommentera andras insändare, så då gjorde jag det också. Det finns så mycket med mattankar i vår stressade värld. Ibland är det nyttigt att gå tillbaka till sina rötter, det enkla och ursprungliga. Inga påsar och dieter här. Jag lyssnar på magen..... Ibland tror jag att den inleder mig i onyttigheter, men de är goda!

Monica sa...

Mmm varm choklad och ostmacka i en snödriva! Det är bara den kladdiga apelsinen som fattas för att måltiden ska vara komplett :-)

susiloci sa...

Que gorro tan bonito con tanto colorido!!!!!!!