onsdag 24 oktober 2012

Hatto negro

Jag har stickat två Hatto negro förut, trots namnet som måste betyda svart mössa, så är mina två tidigare rosa respektive vit.
Den rosa blev lite för kort och den vita gjorde jag i ett garn gjort av återvunna petflaskor. Men nu har jag gjort en i mjukaste merinogarn till sonen. Helt ärligt klär den honom inte så bra men han kan ha den på landet när kylan sätter in! :-D

Den ser ut som vilken resår- eller patentstickad mössa som helst men eftersom maskorna är vridna blir den både tät och tjock.

Jag är nu på gång med ännu en, till maken och detta är väl den svartaste jag gör, kanske. Maken gillar inte ull så det är 100% något annat. :-)

Bollarna vet jag inte varför jag gjort, ren fascination över att det går, kanske? Den lilla fyllde jag med ris men den stora ska jag peta full med syntetvadd så att den blir ordentligt rund!
Eller så blir nästa boll mönstrad i rött och vitt och en stilig julprydnad, det ska börjas i tid det som färdigt ska bli, om man så säger!

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Trevlig modell! Ser ut att kunna sitta skönt på skallen? Hm, gillar maken inte ens merinoull som är så mjukt... Söta bollar också, ja en del saker gör man bara för man får lust.

Lotta sa...

fina mössor !

susiloci sa...

Bonitos gorros!!!!!!!!!

Maritas Maskor sa...

Visst börjar det bli hög tid för mössor... Det känns alldeles tydligt när man trär ut näsan. Svinkallt är det!
Dina mössor ser fina och sköna ut tycker jag! De vridna maskorna blir ju finfina på!
Och vad duktig du är som tänker på julpyntet redan nu, för rätt som det är, så är vi ju där... :)
Kram och ha det så bra!