onsdag 31 oktober 2012

Höstlov!

Sitter  och kurar gryning. Har arbetat en stund men som jag sagt vid tidigare tillfällen; det är ett privilegium att då och då få utföra sitt arbete vid brasans sken!
I går kväll, när sonen och jag körde hit såg vi en olyckshändelse på lite för nära håll på E 20. En mötande lastbil svajade till och jag hann säga "Se på den stollen!" innan jag förstod att det var på allvar, bilen krunschade ihop mitträckena, det skvätte skräp ut på min sida vägen och ett ögonblick trodde jag att hela lastbilen skulle över till mig och att vi skulle frontalkrocka. Men den blev stående på mitten. Hoppas att det gick bra för föraren!
 Det blev i alla fall stopp i trafiken och vi var sista bil som kom förbi så en bra bit var det helt mörkt bakom oss, märklig känsla.
Nu är vi i alla fall här och med dagsljuset kommer lusten att greja! Ordna till utomhus för snart är väl snön här. Med "ordna till" menar jag inget finlir, bara lägga plast över grillen och skruva på bordsskivan på utebordet och sådant.  Hängde i alla fall upp kokosnötskalen med fågelmums i.
 
Min kollega ull-leverantören säger att det är en myt att man lockar fåglar att stanna, de äter där det finns mat, de gömmer undan och när det är slut letar de upp nytt och avser de att flytta så gör de det.
I går tog sonen och jag en promenad efter middagen. Det var fullmåne så jag behövde inte oroa mig för att trilla igen men en bit bort från vägen lyste ett orange ljus i gräset... Nästan lite FÖR spännande för en som läst HELA Kitty-serien OCH alla Vi fem-böckerna. För att inte tala om Ajvide Lindqvist... Så det där ska utforskas idag, i dagsljus! :-)
Inne finns också saker att göra:
 
I kväll kommer dottern och då kanske vi tar en sväng till närmsta stad i morgon, den ska ju också utforskas!
Frågan är om jag kommer få stickat något, men jag har i alla fall med mig både det ena och det andra...

6 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Usch, vad otäckt med olyckan! Tänk vad lite det hänger på om man ska få vara frisk eller inte... Jag hoppas också att det gick bra för alla iblandade!
Häftigt det där med orangea ljuset! Och festligt att du också har läst alla Kitty :) Det gjorde ju jag också. Och så fanns det några som hette Mary och Lou som också var lite deckaraktiga. Kommer du ihåg?
Vad skönt att få lite höstgrejor avklarade. Vi ska också försöka ta oss samman och komma iväg ett par vändor till "tippen" med grejor som har varit bättre att ha förr...
Vet du, igår var jag inne på ett loppisställe och vad hittar jag? En till JÄTTEFIN spinnrock! Såklart kunde jag inte låta bli den, så nu har jag två spinnrockar, jag som inte har en aning om hur man gör.... ha ha ha :)
ha en finfin vecka!!

Hedvig sa...

Inte kul att se en olycka på sådär nära håll... Hoppas verkligen föraren klarade sig!

Det där med att arbeta framför brasan lät mysigare...

AnJa sa...

En Kitty och FEM-fantast till har du här :-) Usch, otäckt med olyckan! Visst är det spännande med nya omgivningar! Och Maritas... man kan ALDRIG få för många spinnrockar även om man inte spinner :-D

Skarvtjärns Greta sa...

Bara att vara nära en olycka kan få en ur balans. Stickning är en bra medicin. Ha det jätteskönt under lovet

Mia stickar sa...

Ja alla Vi fem, Kitty och Mary och Lou lästes och jag drömde om att ha en Irländsk setter som skulle heta Jeff. Vad fick jag istället? Jo en stövare som heter Pompe! Undrar om han skulle varit till hjälp om det var jag som stötte på det oranga ljuset? Ska bli kul att höra om du hittar en förklaring!
Ja usch vad fort det kan gå med olyckor! Vilken tur den stannade på mitten!

Sockan o Vanten sa...

Så (o)lustigt - jag passerade också denna svajjiga lastbil i går eftermiddag! Hoppas det gick bra för föraren och jag är mycket glada att mitträcket fanns på plats annars hade vi haft honom i baksätet på vår bil.
Ha en skön helg!