onsdag 1 augusti 2012

Strömavbrott

Inte märks det mycket med strömavbrott, såhär på sommaren. Men jag fick ett mail som påstod att det är det så det innebär väl mest att jag får vänta lite på kaffe...

Igår stickade jag klart halsduken, tvättade den och färgade:


Nu är den RÖD!
 Jajamensan, ingen som helst tvekan! Knallröd, rubinröd... RÖD!
Jag fick mycket gjort igår och idag ska jag också vara flitig:
 Dammsuga bilen, klippa gräs, handla lite till bjudlunchen imorgon, skriva färdigt beskrivning till sjal, koka kompott så det räcker (åt upp provkoket till frukostgröten idag, mums!), diska, plocka undan och om det blir tid över ska jag dra igång mitt sockprojekt...
Vid närmare eftertanke så kräver ju några av dessa aktiviteter ström...hm...och fint väder... kanske ska börja med spinningen? :-D

Nä, ska nog ta mig samman och skriva färdigt beskrivningen till Wilhelmina:


8 kommentarer:

Birgitta sa...

Jag ska visst vara utan ström i två förmiddagstimmar i morgon - jag brukar bara komma på strömkrävande saker att göra just när jag ingen har. Kan ju passa på att dammsuga... eller sy något (på maskin)... ta en kopp kaffe... Tror jag ska planera att åka hemifrån i stället.

Rött är härligt! och det kanske var därför jag började på sockor i stället, för att jag kände att Wilhelmina-beskrivningen är på gång och inte ville börja på en annan sjal. (känn ingen press! :-)

Margita sa...

Tack Märta Brodén bodde granne med Delsbo Forngård där jag lärde mig nålbindning hennes bok fanns att köpa där fast den tagit slut på andra ställen. Jag förstår att du fantiserat själv. Jag stickar mina hattar av förgarn och tovar.

Ullhärvan sa...

Wilhelmina ser jättefin ut! Behöver du möjligen någon teststickare?

Maritas Maskor sa...

Jisses människa vad du håller på!!
Hoppas att du får det mesta du har tänkt dig gjort, man känner sig ju så himla nöjd då :)
Sjalen blev verkligen fin i rött! Bra idé att färga om man inte känner sig nöjd med färgen. Det ska jag komma ihåg.
När vi har strömavbrott (vilket händer allt som oftast på landet...) så har vi ett gammalt gasolkök från 60-talet att använda. Då klarar man kaffet galant :)
Ett tips bara...
Ha en jättebra dag!

AnJa sa...

Sjalen blev underbart röd! Och nu sitter jag och suckar över allt du gör igen... Hur hinner du människa? Andas du nån gång? Sover du ibland?

Pysselfarmor sa...

näää vet du va' jag blev bara så trött av allt du praktiskt nyttigt du skulle göra...tur att du börjar med spinningen för sedan blir det andra nog inte gjort ;-))

oj vilken underbar färg på sjalen! och denna Wilhelmina ser elegant ut...närmaste större ort till gården där jag bor är just Vilhelmina som då stavas som du ser med enkelt V. Men det var någon drottning tror jag som gav orten dess namn...

Susilull sa...

Oj, så flitig du är!
Och sjalen blev helt klart mycket bättre som röd! Köttfärs-färgen såg lite dassig ut :-)

Elena sa...

Fläskfärsen har blivit en hallonkompott, fint! =D