tisdag 31 juli 2012

200 g nymald fläskfärs

Så tycker jag att den förbaskade halsduken ser ut!

Det har inte gått bra med den här presenten! Men ger jag upp? INTE då!!!
Jag ska sticka färdigt den, tvätta den för den luktar lite spinnolja och så färga den så att den får den vackra röda färg jag tänkt mig!

Annars så håller jag på och multi-taskar idag. Klipper gräs, provkokar äpplekompott (lätt omogna äpplen blev god kompott som jag kan bjuda torsdagens gäst på och SAMTIDIGT gallra i trädet!), frostar av frysen, betalar räkningar, avbeställer böcker från klubb, lägger ut annons och så vidare i smidigt samarbete med regnskurarna... De kommer plötsligt och i första hand när jag precis fått ut gräsklipparen!

I förrgår var jag så spinnsugen när vi väl kom till stugan att jag höll på till klockan två...men det blev det finaste garn jag hittills gjort!Så här lockande var ullen:
 
Lite mörkare blir garnet:
 
Jämnt och fluffigt och inte det minsta överspunnet:


Hot-socks-sockorna har inte fått ett enda varv men jag har strävat på med Wilhelmina-beskrivningen! Snart klar, tror jag!

5 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Vilka superfina garnhärvor du har gjort!! Jag är jätteimponerad!!
Och jag skrattade när jag läste det är om gräsklipparen... Det har varit precis likadant här.... så fort man har tänkt tanken att man kanske skulle gå ut och rensa lite i rabatterna, så har det börja droppa på taket....

Birgitta sa...

Här också, sol i en minut, ösregn i tio. Fick springa ut och kolla vad det var som dunkade i stormvindarna också. Garnet ser fantastiskt fint ut! ... men menar du att det ändrar färg så för att man spinner det? eller skojar du med oss?

Rosenvante sa...

Vi fick en snabb skur idag annars har det varit soligt men kyliga vindar fick jag höra, jag sitter ju inne o jobbar så mig stör det inte, men semesterfirarna är nog ledsna.
Alltså, hur fint kan man spinna???? Jag får nog ta mig i kragen snart o börja träna, ull lider jag ingen bris på precis, bara tid. Men så sugen jag blir nu när jag ser dina underbara härvor.

AnJa sa...

Åh så fina garner du har spunnit! Nu blir jag åxå sugen att ta tag i det projektet igen. Nej, den ser inte alls ut som köttfärs, halsduken!!!

Birgitta sa...

:-D Tack för erbjudandet men jag har redan en reflexväst någonstans så jag tror jag håller fast vid rådjurssteken och hallonen!