torsdag 2 augusti 2012

Skördetid

Nä, inte egentligen men jag tog några av de äpplen som hängde trångt:

Jag är inte mycket för trädgårdsarbete men jag gillar att skörda!
Igår påbörjade jag sockprojektet med att börja spinna gra ull från en fårsort som heter Jacob. Denna ull fick mig att känna mig som en nybörjare; den ville liksom inte spinna sig så jag fick försöka tre gånger innan jag ens fick den att fästa mot tråden på spolen...

När tråden går av eller jag tar paus är det svårt att starta upp igen, den håller liksom inte snodd alls. Men det är ju bra för en entusiastisk överspinnare som jag!

Nu ska jag leta efter en nål i en hösta... nej, i huset. Det är föralldel en STOR nål men den är träbrun som så mycket annat här inne så det blir nog inte helt enkelt. Det är min nålbindningsnål som gett sig ut på egna äventyr. Skulle letandet innebära att jag hittar den bortkomna muspiparen också så blir jag inte ledsen...

Jo, förresten! Bra tips mot spring i väggar av små musfötter och lite större tassar också:
Inköp en elektronisk musskrämmare (Clas Ohlsson, Granngården mfl) och sätt den, inte i rummen utan, ovanpå innertaket! Pipet går nämligen inte genom väggar.

Jo, förresten, en gång till! Hur hinner jag med så mycket handarbete? Enkelt, jag försummar förstås allt annat! :-D Ingen mat serveras här, fönstren går inte att se ut igenom, sonen och jag åker ingenstans och potatisen ruttnar i landet! (Nu kanske jag överdrev lite igen, vi ska ju till och med ha en gäst idag! Hoppas hon har med sig egen lunch... :-D)

3 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Ha, ha, ha!!!! Det är mina takter!
Det låter som samma sätt som jag får sticktid på....:)
Vad gör man när inte tiden räcker till...? Vilket är viktigast? Att fönstren är blanka eller att man hinner ett par varv till...?
Hoppas att du hittar nålen!! Man undrar ju vart allt tar vägen.... (Kan det hänga på bristande städning månne...? Tanken slog mig.... :) )

Pysselfarmor sa...

Ja och så antar jag att du nästan aldrig tittar på TV för det är där jag åtminstone "tar" massor med tid att göra annat.

Men så roligt detta med att du/ni varit i Vilhelmina! Som sagt det är min närmaste ort när jag är på barndomsgården i norr. I Vilhelmina finns allt det där man måste ha ibland som inte finns på Konsum i lilla byn 1½ mil bort...så det blir 22 mil tur och retur på en dagstur dit då. Ja det är liksom inte att man helt plötsligt måste ha något utan det gäller att planera (försöka åtminstone) sina resor dit. Antar att till veckan måste jag dit...sista semesterveckan och det är en del vi samlat på hög att inhandla. Jag gick i realskolan ett år där, sedan flyttade jag över till Storumans realskola därför att några av mina syskon bor i Storuman.
Såg att du finns i Göteborg någonstans - det var en bra bit hit då. Inlandsbanan har jag bara åkt vissa sträckor av - söderifrån och till Storuman....norröver har jag inte åkt och vi har pratat om att göra det så småningom. Just nu så länge jag jobbar vill jag helst vara på gården så mycket som möjligt...det finns en hel del att göra här både "jobb" och fritidssysselsättning, men framför allt är det skönt att "bara vara".

AnJa sa...

Härligt! Då förstår jag att du hinner sticka ;-) Fast jag tror snarare att du har magiska kunskaper och jag tror visst att man kan se ut genom dina fönster :-)