söndag 12 augusti 2012

Så kan det gå till i svampskogen

Igår tog vi en tur till svampskogen och vi hittade lite svamp men maken han hittade den här:

Jag förklarade att den inte går att äta, men han var glad ändå! :-D
Det står på vad det är, annars hade vi varit hemskt nyfikna, det är en radiosond från SMHI. De släpper tydligen upp sådana med väderballong, de mäter det ena och det andra högt upp i luften och sedan få de segla iväg och ramla ned där ballongen till slut går sönder. Det stod också att man inte ska höra av sig och berätta vad man hittat och att man inte får någon hittelön. Himla otur!
Egentligen är vi nyfikna ändå; var släpptes just vår lille sond upp, hur länge och hur långt har den färdats, varför trillade den ner precis där och vågar vi titta inuti? (Ja, självklart kommer vi att titta inuti!)

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Bra att du sa ifrån, hade nog inte varit så bra att börja tugga på den... Hade aldrig hört talas om att de gör så, alltid lär man sig något nytt.

Pysselfarmor sa...

Men så spännande..undrar vad den har registrerat.

Julia sa...

Nämen, vilken sällsynt "svamp". Jag har aldrig hört talas om att delar av det de skickar upp kommer ner igen, fast det är ju rätt logiskt.. :) Håller med att drops lace är lite svårstickat, nästan så handsvett är att föredra när man stickar med det! Men gosigt när det är färdigt! ;)

Rosenvante sa...

Märkligt att de bara struntar i dem, miljöförstörning faktiskt.
Men har du en stickmaskin också och en son som gillar att testa. :)