lördag 11 augusti 2012

Per Person producerar!

Eller kanske är det sonen som gör det! Han har läst i instruktionsboken och konstruerat det som saknas och med en imponerande ihärdighet hittat rätt "garn"...och så har han stickat på stickmaskinen.


Resårstickning nr 1 och "garnet" i fråga hittade han i kökslådan, gammal draklina!

Stickmaskinen köpte jag på bakluckeloppis för mer än två år sedan och sedan gjorde vi rent den, noga.
Sedan kom jag liksom inte längre. Men idag gav sig sonen den på att få till det och stickning nr 2 ser ut såhär:

Tunt garn, resårstickning.
Sedan jag tog dessa bilder har han stickat fler som provlappar, provat på lite olika saker och det blir kanske mer skrytbilder så småningom.
Så här ser det ut när han startar upp:

Sedan behöver man ett redskap som kallas "kammen" som vi inte har men han har provat lite olika konstruktioner och fått det att funka!

Jag har stickat färdigt "långbänks-sockorna", skönt att de är klara!

De är gjorda i något garn från Zitron (heter det så?) och jag har förstås tappat bort banderollen. Stickor 2,5 och de är gjorda till sonen som har något större fötter än jag. Tur är väl det eftersom han också är längre än jag! Sådär, nu är det officiellt; jag är kortast i den här familjen... :-D

5 kommentarer:

Paradiset Kaos sa...

Kortast i vår familj håller jag på att bli då Älva sägs vara lika lång som jag varit sen jag gick i 6:an och det känns som om jag tittar upp på henne när jag pratar. Minst fötter har jag visst också. :-) Men jag får skylla på släkten för det är inte så många som är extremt långa i den på varken mammas eller pappas sida.
Ha en fortsatt skön helg!

Pysselfarmor sa...

men oj vilken klurig son! Han kommer att gå långt den unge mannen!

Tjusiga sockor - skönt att ha inför hösten som nalkas....så småningom får vi hoppas.

Huvvaligen i morgon är det första arbetsdagen efter fem veckors semester och tystnad i fjällen. Nu är jag åter i Stockholm----jistarns vad folk och bilar ;-))

Har kännt efter men jag har inte ont någonstans så det är väl bara att knata iväg imorgon!

Otaliga projekt sa...

Heja Sonen!!!
Vilken kille till att fixa och klura ut. Han måste brås på mödernet....

Linda S sa...

Roligt att läsa om en annan Per Persson som är på väg att komma i bruk igen. Min är inköpt i höstas och rengörning pågår (din ser ut att vara i lite bättre skick). Det är verkligen gedigna maskiner!

Kerstin Anna Maria KNITWEAR sa...

Hej, jag har precis köpt en Per Perssons stickmaskin, din ser ut att vara i bättre skick. Jag har rengjort noga och oljat in den men har lite problem att få den att sticka, det verkar som att kammen stoppas nålarna från att röra på sig, skulle du kunna lägga upp en bild eller mejla en bild på hur kammarna och garnföraren sitter på din maskin? vore mycket uppskattat,
maria-sikstrom@hotmail.com
mvh
Maria