onsdag 25 juli 2012

On the top of the world

Nja, men nästan. Jag är kanske mer en fjälltoppsperson än en dalperson.
Vi kom till Bergen i eftermiddags, åt god lax på den stora fiskmarknaden utanför hotellet. (Det var mycket godare än Joikakakerna som var köttbullar fast av lite blandat kött ren och får bland annat. De var mättande och närande men måste antagligen ha ingått i vanorna från barnsben för att kunna uppskattas helt!)
Sålunda mätta och nöjda begav vi oss till Flöi-banan, en spårvagn som var byggd i backe. Härlig utsikt på toppen och skön, frisk luft!
 
Man kunde vandra runt på skogsstigar och njuta av grandoft vilket vi gjorde.
Sedan äkte vi stadsbuss, sonen är en hejare på att navigera!, till en linbana vid  Ulriken.

Inte precis orörd natur där heller, förstås, men underbart friskt och liksom fritt! På bilden ser man över en fjällsjö tvärs över de södra delarna av Bergen. Eller östra, vad vet jag, jag saknar varje spår av normal, inre kompass! Kan inte höger och vänster heller, klarar hjälpligt "upp" och "ned".

Imorgon är det Lepramuseum, Skolmuseum samt Naturhistoriskt museum på programmet. Förutom att jag inte vågar gå på lepramuseet utan då istället ska gå på garnbutik.
Jag besökte en redan idag, det var Nilssens på Bryggan. Det var en välsorterad butik, inte särskilt dyr men de hade inget som var helt nödvändigt att köpa.

Jo, jag handarbetar ju också!
Sockorna blir bra, helt vanliga rakt på:

Kuddfodralet blir nog också bra. Jag fattar liksom inte mönstret och måste sticka efter beskrivningen och får omedelbart huvudvärk:

Då är det bra med en nålbunden hatt, så här ser den ut just nu:
 Den ska tovas lite grand när jag fått dit ett brätte.
Såhär stiligt blir det när den sitter på ! :-D

2 kommentarer:

Maria sa...

"inte helt nödvändigt att köpa..." Mår du alldeles bra?? Kanske för mycket norsk frisk luft?? ;)

AnJa sa...

Tack för skrattet Maria! Tänkte precis samma sak :-) Vilka fina bilder från Norge! Det verkar så vackert där. Jag blev till på ett tåg till Norge sägs det, men det var länge sedan så jag minns inte så mycket... Fina stickesaker åxå, och hatten kommer att bli supersnygg! Jag gillar din upphängning av hatten :-D