tisdag 24 juli 2012

Nåja...

Flåm har Flåmsbanan och den är mycket speciell.

Från Myrdal, som ligger 865 möh ned till Flåm, som ligger 2 möh åker man tåg på mindre än en timme längs hisnande bergsstup, påminner om resan vi gjorde längs malmbanan till Narvik men väldigt tydligt i lutning.
De har långsvansade får, långhornade koroch fantastiska naturscenerier
 
men sådant kan man se på andra ställen och tyvärr känner man att Flåm har alldeles för mycket turister! (Hm, sådana som vi, alltså...) Vi har haft en fantastisk dag och det har varit fint väder och vi har sett massor vackert och storslaget  men detta i ständigt sällskap av spanjorer, tyskar, engelsmän och amerikaner. Hela hamnen är full av turistshopar och det är svårt att se nästan några spår av normalt människoliv i Flåm.
På tågmuseet såg jag i alla fall den här sötnosen:
 
I Vikingshopen (!) köpte jag mig en nålbindningsnål i ben, bara för att! :-)
 
I bakgrunden ser man sockorna som jag stickar till dotterns kompis, hon måste ju få ett par i ull också så att hon kan jämföra dem mot akrylsockorna jag stickade först. Jag är lite sur på garnet; i höjd med hälens trampdyna, typ, kom jag till en knut, det är ju sådant som händer så jag skarvade  utan knot men precis på andra sidan hälen, påhälkappan kom jag till nästa, det är lite väl tätt, tycker jag. I övrigt är det ett bekvämt stickgarn, som Fabel eller så, fast jag minns inte namnet just nu...
Nu ska jag ta mig samman och tillaga Joikakaker och potatis till middag, skönt att komma till Bergen imorgon så att man slipper självhushålla! :-D

6 kommentarer:

Birgitta sa...

Morr, ja, så tätt får inte knutarna komma... men blir fina sockor!

Vad är Joikakaker? hoppas det blev gott.

Men du, jag tycker det är rätt fridfullt att såga ved, inte alls så tråkigt.

Eva S sa...

En gång tidigt 70tal gjorde vi en semesterresa med bil i Norge. En av de saker jag minns är just långsvansade får. En hel flock mitt på vägen.

AnJa sa...

Turister är trist... Man vill ju helst smyga omkring på ställen och se hur människor lever där. Men naturen ser helt underbar ut.

Sunna sa...

underbara bilder i alla fall

Rosenvante sa...

Nu undrar jag bara vad är Joikakaker för nått?
När jag var barn fanns det nått som hette nått liknande och var köttbullar, är det samma?

Maritas Maskor sa...

Jag såg nyss hos Rosenvante hennes fina semesterbilder och dina är ju lika fina!
Vilka fantastiska naturbilder!
Kul att du har köpt en nålbindningsnål! Då är det kanske din tur att komma igång med ett projekt nu... :)
Ha det så gott!!