onsdag 4 juli 2012

Nya ryck!

Jag fick för mig att försöka igen med nålbindning. Detta efter att ha läst i... detta är förargligt, jag minns inte i vems blogg jag läste... :-(
(Tillägg 120708: Det var ju Marita, med fina bloggen Maritas maskor!)
Det var två som gjort gemensam sak och det såg så trevligt ut...
I alla fall så gjorde jag som man gjorde förr; jag lånade en bok!
Den visade sig dock inte riktigt hjälpa mig men det gjorde den här länken: Nålbindning, instruktioner.  När jag följt de instruktionerna förstod jag plötsligt bättre det som stod i boken och dessutom vaknade minnen från mina tidigare försök, något om att sy i flera stygn.
Först blev det mycket såhär:
 
Sedan såhär:
Tillslut kom jag igång med att sy runt, runt men det har jag inget foto på.

Min Snötorpskrage är klar. Den är fluffig och värmer som en vetekudde men ojojoj så den sticks! Min inställning är ju i princip att ull inte sticks men har går det inte att förneka, inte  ens om man riktigt vill!
 Kan inte skylla på ullen, tror jag så jag får ta på mig det, uselt spunnet, antagligen?!

För övrigt stickar jag på, mössa med hålkrus närmar sig slutet, sockor till sonen i tunt garn likaså och så har jag påbörjat ett par tjocka sockor till, blir nog bra att sticka på hos mamma.

Det blir lite flyg och fläng nu; först in till Göteborg för bland annat en date med tre tvättmakiner och en torktumlare. Sedan tillbaka hit och så en sväng, som sagt, till mamma.
Husförsäljningen går segt, det är bara att hålla sig cool och vänta och det går rätt bra. Fast lite trist är det, när man ändå bestämt sig och påbörjat sitt mentala hejdå! :-)

5 kommentarer:

Birgitta sa...

Hm, skrev en stilig kommentar men den försvann på något vis? Jaja, det var inget viktigt precis, mest ett konstaterande att du både har mycket igång och får det ur händerna i flygande fart - imponerande! Jag klarar inte att ha så många igång samtidigt, gillar inte känslan tror jag, så där är vi olika. Faktiskt! :-) Sockstickning är bra hos mamma, det hade jag också sist.

Elena sa...

Heja heja med nålbindningen och husförsäljningen =)

Skarvtjärns Greta sa...

Kul med nålbindningen. Jag har gett upp.
Har du tvättat det som sticks. Ibland hjälper det. Lycka till med allt

The Willow Fairy sa...

Vad mkt härligt du håller på med. Själv orkar jag inte ens blogga...

Julia sa...

Tack! :)