onsdag 11 april 2012

Mästerfotografen slår till igen eller "Dumma ekorre!"

Jag är från staden.
Jag blir glad när jag ser levande djur i naturen.
Igår när jag körde från dottern sprang det två rådjur mellan husen. Då blev jag lite ledsen för det är ingen bra plats för dem att springa på.
Just nu håller en ekorre på att gräva upp mossmattan utanför stugan, går fram som en jordfräs, faktiskt! Himla käckt!
Men han har hörsel som en utomjording så det var krångligt att ta kort på honom, det blev såhär:Till slut var han väl van vid den otroligt rasslande kameran (inte!) och lät sig nådigt fotograferas såhär:Nåja, något bättre än mitt förra försök som naturfotograf! :-)Den lilla fläcken framför lekstugan är ett rådjur, kompisen springer bakom, typ mellan träden...

8 kommentarer:

Birgitta sa...

:-) Jag tycker du gjort stora framsteg, för ekorren kan man ju se, faktiskt. Efter att ha klickat på rådjursbilden så den blev större, tagit av mig glasögonen och mödosamt försökt hålla rätt avstånd till datorskärmen för att ställa in skärpan så kan jag se fläckarna. Båda två. Men det är bra att du berättar vad det är för djur du fotograferar än så länge. :-)

Renée sa...

Ekorrar är ju så himla söta!

Marias garnhändelser sa...

Hej!
Du frågade om Geils garn...vad man kan köpa i butik är olika men här kan du nog köpa garn http://www.geilsk.dk/webshop/vis/p/garn/

tilda sa...

Håller helt med dig att det är svårt att fota djur. När jag skulle fota ekorren i höskullen såg man bara ögonen som blänkte lite:)Är nog lite avundsjuk om ni faktiskt har sådär grönt redan...vi har massor med snö ännu.H.Tilda

Veronica sa...

Men det är ju lite utmaning i dina bilder, man vill ju gärna leta lite efter det tänkta motivet... titlar som "vaaart är rådjuret." och " Ekorre... fram eller bak.. ingen som vet" är lite det som saknas i fotokonstbranschen idag ;)

Bluewhiskey sa...

Jo men så att, jag kom bara på att jag måste berätta för dig (utan att känna dig) att du är en sådan där prick som gör en glad :)

susiloci sa...

Que lindas ardillas, son unas fotos preciosas, y ese paisaje nevado parece una postal de Navidad.

Rosenvante sa...

Visst är det färre ekorrar nu? Örnar ser jag bra mycket oftare än ekorrar och rådjur. Mitt problem brukar vara att jag inte har kameran med när jag möter de vilda eller som när jag fotade örnen och batteriet var slut i kameran, det ska inte vara lätt inte. Så var glad du att du fick till ett kort på den lilla rackaren. :)