fredag 17 februari 2012

Navajo tvinning

Har funderat på det sedan jag såg MiA göra detta på WWSIP. Det såg fiffigt ut och ÄR ju fiffigt; bemästrar man metoden slipper man blandade delar på garnet om man spunnit i flera färger och inte vill ha det. Och så gör man det från en enda tråd!
Det var emellertid, som så mycket annat, något som förtjänar respekt och övning! :-)
Mitt första försök blev ganska så blandat.Den första tredjedelen blev rejält trasslig med stora klumpar på ojämna avstånd. Nästa tredjedel blev faktiskt hyfsat bra och sista tredjedelen blev tokigt övertvinnad eftersom jag var så upptagen av att få till "virkandet" att jag missade att övervaka inmatningen på spolen.
Nåja, nu är jag redo till sommarens odling av olika sorters klängväxter som behöver bindas upp!

Uppsalavanten kräver min koncentration men nu sitter tum-maskorna på tråd!Bilden är barmhärtigt suddig...

Solen kom, som på beställning! Vi besökte Öxabäck och sedan promenerade vi vid Brokvarn.Där är så fint och vi åt macklunch med varm choklad.Den lilla promenadslingan var igensnöad och särskilt vid de spångade stycken blev det lite speciellt, men det var härligt med ljuset och luften!

6 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Vilken underbar dag ni verkar ha haft. Det är så vinterdagar ska vara.

Pixi sa...

Vilka underbar bilder ! Då menar jag även garn bilderna , hehe =)

Annelis hantverk sa...

Mmmm så mysigt med liten lunch i det fria! Vackra bilder!

AnJa sa...

Navajo tycker jag har ett problem. Jag får aldrig till spunnet garn så tunt utan det blir för tjockt när man tvinnar. Annars är det ju super! Här är det storm idag. Och nollgradigt. Ofta ser man inte ut för det yr snö. Gubben är just iväg och bärgar två av sina barn som har fastnad i drivorna...

Rosenvante sa...

Den där himmelen och den där chokladkoppen, det ser bara för mysigt ut. Det påminner mig om när jag var barn och var i stallet hela helgen. Riktigt söt choklad fick jag och så några prickigkorv mackor, jisses så det smakade gott när man satt där i stallet bland hästarnas frustande på höbalarna.

Just nu är det inget vidare väder här, det är snöblaskigt och blåsigt. Skönt jag landade i Visby precis när det började. Nu sitter jag o ska titta på musiken och inta lite fika, alla intryck får jag ta i morgon, ja det är många kassor bredvid mig i soffan som ska gås igenom.
Ha en fin kväll nu.

Gärdet sa...

Navajo skrämmer mig lite... det är lite som att sticka den där hälen på strumpan... jag vågar inte riktigt pröva för det verkar så svårt. Samtidigt så vet jag att ingen är expert första gången utan att det gäller att våga testa och träna. Så en eloge till dig som vågar prova! Hoppas du får till det! En vacker dag ska även jag ta det steget, jag vågar sticka hälar nu och det var ju inte så svårt...
;)