torsdag 5 januari 2012

Byte och blomsterprakt!

Nu har jag bytt bort min tredje spinnrock mot en härlig påse kardad ull från Klövsjöfår! Den känns bara helt fantastiskt fin! Bra byte, så nöjd!
Jag köpte på självaste julafton en röd amaryllis:Har funderat på hur de kan vara så säkra på vilken färg blomman ska få men tydligen är inte alla precis lika säkra. Tror att den blir hur ljuvlig somhelst, även om den är ganska ljust röd. Åt det ljusrosa hållet...
Orkidéen trivs i sitt nya fönster eller så är den skräckslagen och kämpar för sin överlevnad!:Vacker är den i alla fall!

3 kommentarer:

AnJa sa...

Orkidéer är vackra blommor! Hur skiljer sig ullen från Klövsjöfår mot värmlandsull?

Rosenvante sa...

Våra orkidéer börjar knoppa nu, har ju köpt på mig ett bra antal när de sålt ut billigt på Ica. Men jag tillhör de där som har svårt med blommande blommor så därför blir jag lika förvånad varje gång de blommar om och självklart själaglad.
Vi lyckades faktiskt att få en amaryllis att knoppa också i år, undrar vilken färg den har. De köpta var vita och jag ville ha en vit och en röd.
Skönt att du är bättre, själv längtar jag bara efter att få krypa ner i sängen. Men i morgon ska vi till Stockholm och fira Arvid och på lördag är det dop i Uppsala. Tur det finns tabletter så man orkar med.

Mia stickar sa...

JAg brukar hota mina orkideer med sophinken och det funkar på en del, när jag väl bestämmer mig för att kasta finns där ofta en liten stängel.... :) Så mina blommar för sin överlevnad!