lördag 7 januari 2012

Att lägga upp löst...eller till och med mycket löst!

Jag är inte så bra på att lägga upp "mycket löst".
Till exempel misslyckades jag så sent som i maj i år när jag skulle börja på min ljuva Färö-sjal:Kom av mig och även om jag lagt upp igen och startat om har jag knappt kommit någon vart alls på den, kom liksom av mig.
Men man lär av sina misstag! Eller hur?Tydligen INTE, inte jag i alla fall.
Så nu har jag petat upp uppläggningen till Brudsjalen i efterhand.Alla 201 maskorna har jag plockat upp och istället maskat av utomordentligt superlöst.Fy sjutton, sådan tid det tagit!
Men nu är jag nöjd!

Inser att jag antagligen skulle ha nytta av att gå på denna workshop!

Maken och jag har varit rediga idag, hämtat saker i det externa förrådet och packat upp det mesta, satt upp en spegel och en krok till hårtorken; en plats för var sak och var sak på sin krok! :-)
Trevlig lördagskväll!

11 kommentarer:

skapa och inreda sa...

Visst lär man sig av sina misstag men inte är det roligt att lägga ner så mycket arbete. Du får känna dig stolt över din fina sjal :)

Birgitta sa...

Lite som med omplantering - inte kul men känns härligt när man gjort det! Men va, har ni redan satt upp spegeln? jag har bott här i 15 år och strax före jul började jag fundera på om jag skulle ta itu med det, den står lutad mot väggen på en liten röd barnstol...

Tinas Garn sa...

Du har gjort helt rätt! Det är alltid lika bra att göra om tills man blir nöjd annars blir det bara liggande. Det är min erfarenhet i varje fall.

AnJa sa...

Oj, så där kommer det troligen bli för mig om jag nån gång vågar mig på en spetssjal! Tack för varningen men med mitt exceptionellt korta minne så har jag glömt det den dagen ;-) Sjalen ser helt ljuvlig ut. Som ett moln!

The Willow Fairy sa...

Fy vilket äckligt bra tålamod du har... Jag hade nog slängt allt och börjat om från början...

Rosenvante sa...

men ojdå, det där lät väldigt jobbigt, pilligt och tidskrävande.

Sunna sa...

men va duktig du är som gör det jobbet, bra jobbat

Janette Millbom sa...

Tack för länken :) Du är välkommen, även om just lös uppläggning inte är en spikad innehålls-punkt. Än...;)

Birgitta sa...

Tack för så exakta uppgifter om tovningen, perfekt! Jo, det klart det måste bli lite olika när man tovar, antagligen bland annat beroende på hur hårt man stickar. Men en fråga till då, jag tovade mina sockor i 40 grader, med ett gäng handdukar. Vilken temperatur körde du med?

Birgitta sa...

Bra idé, så gör jag. Men du, ursäkta den lilla matematikern i mig, hon undrar om det var 80 m som gav 40 cm eller om det var de 60 varven... :-)

Birgitta sa...

:-) nä, antagligen inte det mest effektiva sättet att kommunicera...