lördag 17 december 2011

Särimner och FO

Varje dag vaknar jag med en glad, förväntansfull känsla av att idag är den dag som jag ska hinna med allt och dessutom avsluta dagen i soffan, nöjd och belåten med stickorna i hand.
Efter hand som timmarna går och verkligheten tornar upp sig inser jag att programmet varit för optimistiskt och den där soffstunden blir på tid då jag kanske snarare borde sovit...
Men, precis som den gamle grisen Särimner vaknar mitt hopp, nytt och fräscht med nästa gryning.Även om det är söndag imorgon ska jag till arbetet on special mission men idag, lördag ska jag:
*plocka i ordning lite här hemma
*skriva inköpslista
*lämna tillbaka folkdräktsbyxor och skjorta
*ev lämna hårddisk och lite annat till dottern (kan man få en kopp kaffe? :-D)
*lämna tillbaka västen på annat ställe
*veckohandla
*besöka återvinningen
*hämta en kartong från lager-lagret (MÅSTE få hem mina kokböcker!) (kanske lite julpynt, också!)
*skriva och skicka alla julkort (jag vet, försent!)
*rippa alla lånade CD-böcker
*koppla greppet om årets jul; julklappar som ska skickas, inte minst...

Tror egentligen att det är den sista punkten som kommer att sänka mig denna gången... :-D

Nåja, än är det tidigt och hoppet gott!

Ville bara visa mitt FO, bäddsockorna till mamma:Själv är jag nöjd med dem, hoppas mamma kommer att gilla dem också!Jag har gjort hälen med korta varv och med en liten kil:
Min kamera är inte så jättebra i mörker men här är en bild från festen där folkdräkten användes, 1500 ungdomar i en jättelik dansuppvisning:Sonen är inte med på just denna bilden, det är nämligen den bästa bilden som kvällen gav! :-)
När vi kom ut från uppvisningen var det kallt och vackert och min kamera gjorde sin egen tolkning av vattenfallet och Lisebergsgranen:Nu måste jag sätta igång med dagens alla göromål om jag ska ha en chans! :-)

Länk

10 kommentarer:

Rosenvante sa...

Tror inte du är ensam om att tänka så. Jag hamnar ofta väldigt sent i soffan och blir sittande ännu senare för att till slut däcka mitt i veckan och bara vara sååå trött. Att man aldrig lär sig.
Jag har också en lång lista idag, men julkorten hade jag ju glömt, tack för tipset, men jag skickar med vanliga frimärken så det är ingen fara ännu.
Vackra bäddsockor du gjort, ser ju så eleganta ut, undrar om din mamma kommer att gå ur sängen framöver. :)
Jäkta nu inte för mycket idag, jul blir det ändå eller hur?
Kram

Veronica sa...

Titta där... vi har ju lite samma illusioner. Jag har också väldigt stora planer på allt jag ska hinna när jag vaknar men på kvällen, hamnar jag förvisso i soffan men alla planer är kvar och det har kommit till några flera. Helt hopplöst.

Maritas Maskor sa...

Ha ha,ha, jag är precis likadan! Vaknar med nytt hopp om att den här dagen ska bli annorlunda än igår och att jag ska hinna allt det där jag har tänkt mig... :)
Men du, vilken tur att det är så!
Sen måste man ju kunna förlåta sig om man inte lyckas genomföra allt det där...
Lycka till idag, hoppas att du får gjort det mesta av det i alla fall, för det känns så himla skönt efteråt då :)
Din mammas strumpor ser jättelyxiga och fina ut!

Bland nystan o papper sa...

Gillar fotona, det kan bli väldigt effektfullt med "sudd" och ljus :)

Ja nu är det slutspurt innan julafton. Kan trösta dig med att jag antagligen inte kommer att skicka mer än 2 julkort (köpta och färdiga) i år. Annars brukar jag försöka knåpa ihop några själv. Orken och tiden finns inte riktigt i år.

Jättefina sockor!

Stressa inte ihjäl dig! Julen kommer ändå :)

Önskar skön helg!

Hoffmans Design sa...

Ja du ibland blir listerna långa. Fina strumpor du har gjort. Vi skall snart in till Liseberg får se hur mina kort blir mot dina.
Ha det kanon Kram Hoffmansdesign

Birgitta sa...

Fina sockor! Tycker kameran gjorde en fin tolkning av granen också (fast jag vet ju inte hur den ser ut på riktigt). Hur går det med din lista? hoppas att allt gick lite fortare än du trodde... :-)

Otaliga projekt sa...

Vilka fina sockor! Jag har kikat lite på Youtube bl a på just en sån häl. Den ser alltid ut att sitta som en smäck.
En vacker dag när tiden räcker till, då ska jag lära mig....

Mia stickar sa...

Sockarna blrv ju jättefina! Tror de flesta upplever en hel del stress den här årstiden!

Anette sa...

Vilka fina sockar! En tjej i hemtjänsten och jag brukar skratta åt varandra när någon av oss säger att man har en plan, för vad som än händer vet vi att den planen blev aldrig gjord. Däremot kan man ju få en massa annat uppskjutet klart. Hoppas du hinner andas mellan varven. Det blir jul även om inte allt är klart. Vips är julen slut och ingen fattar hur tiden kunde gå så fort;)
Ett tips: Skriv julkorten när du är på toa. Som kvinna kan man ju göra flera saker samtidigt, eller hur?

Bluewhiskey sa...

Så fina de blev, sockarna :)
God jul på dig :)
Och om jag fortsätter vara lika seg med bloggande och bloggläsandet som jag varit hela hösten, är det nog lika bra jag passar på att säga gott nytt år redan nu ^^