måndag 14 november 2011

Tji fick jag!

Satt på bussen och maskade av min sjukantiga sotarmössa/minibeanie. (Oh, prova att säga det: MINIBEANIE, visst känns det skojigt? Ja, jag lever ett spännande liv, lättroad och lättrörd!)
Jättenöjd trodde jag att jag var, fast jag ville liksom inte prova där och då men den KÄNDES rätt.Stickad från toppen. Jag lade upp FYRA maskor, ökade till sju, ökade igen till fjorton och sedan ökade jag vartannat varv så att det blev sju "sömmar" tills den var lagom i omkrets. Kände mig innovativ; det brukar ju vara SEX "sömmar".
Vid studenthemmet klev en ung kvinna på med en underbart glansig, blålila mössa, hemstickad och vacker. Och med sju "sömmar"! :-D

Eftersom det verkar gå väldigt trögt att låna en blå folkdräktsväst har jag idag slagit till på en meter blått tyg, nu gäller det bara att hitta ett bra mönster.Västen ska vara dubbelknäppt, lite längre än en vanlig väst och rund i ringningen, egentligen ska det nog vara liten krage där också men det blir nog too much...
Får krupp bara av att leta bland mönster, vojne, vojne!

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Festligt, jag har precis lagt upp för en sotarmössa. Fast min blir bara grå och så är den i resårstickning. Så gör jag tvärtom, för jag börjar nere och stickar upp och avmaskar bara två gånger är det tänkt. Din blev jättesnygg, härligt glada färger. Kanske jag skulle tänka om och göra en gladare också, får se hur läget är i morgon.

Verkar som du hade jobbig hemfärd, mitt värsta är nog när det är mörkt och regnar. Jag ser fasen ingenting då och reflexer verkar ju folk inte veta vad det är nu för tiden. Själv går jag med väst här hemma, i stan har jag inte nått, typiskt va? Men jag har ljus jacka och syns i alla fall. Men när jag byter snart sitter reflex runt ärm och så har jag en som hänger också, man får sköta sig.
Ha det bra nu och du, jag är inte ett dugg avis på ditt syande. Lycka till. :)

Annelis hantverk sa...

Fina stickningar du har på gång och färdiga! Västen ser svår ut att ge sig på och sy. Så duktig du är!
Ha det gott!

Lilli sa...

Mössan är jättesnygg tycker jag! Strunta i den där andra du såg på bussen! :) Din har härliga färger! Den blir nog en av dina favoriter.

Mia stickar sa...

Mössan ser jättefin ut och sömmar kan man vara utan!