söndag 6 november 2011

Att sticka provlappar....

...är kanske bra.
Sist jag gjorde det blev mössan jag stickade kanske en anings onödigt liten, den blev förstås enligt beskrivning men lite ...snål....typ.
Så nu gjorde jag det inte, man ska ju dra lärdom, eller hur?
Med stickor enligt banderoll lade jag upp 140 maskor för lagom runtom enligt stickfasthet, det brukar ju stämma bra.Nu har jag repat upp och lagt upp 100 maskor i stället...
MEN, anledningen till att jag fortsatte så länge som jag gjorde, fast jag redan visste att det blev för stort till och med om jag varit skapt som en Bratz var att jag är hemst envis och gärna ville testa min dubbelstickningsidé. Och det blev riktigt bra så nu kör jag på allvar. Och fort går det med bara 100 maskor!

Har hostat inatt och drömt konstiga drömmar. Bland annat hade jag råkat parkera bilen i hotellrum men glömt vilket. Lyckligtvis kom jag på att det gick att köra bilen med fjärrkontrollen till låset. Starta, backa, gasa på framåt och sedär! Där var den ju! :-D

I min ungdom arbetade jag i bageriaffär och dagens datum väcker sötsliskiga minnen:Jag har hört ganska upprörda diskussioner beträffande hur en ÄKTA GA-bakelse ska se ut och även vilket bageri som var först... Själv inte särskilt förtjust i grädde men väl i marsipan skulle jag kunna tänka mig att nöja mig med själva huvuvdet! :-)
Trevlig söndag!

9 kommentarer:

Veronica sa...

Åh, du och agent 007 kanske har köpt bilar på samma ställe ;)

Repa upp är väl skoj, jag gör det nästan jämnt. Där får man för att man höftar till sin stickning lite.

Jag hade inte en tanke på att det va dags för GA - bakelser idag, jag såg först på den rosa gubben och tänkte "vem har gjort en Stalinbakelse?" Jag kanske bara skulle gå och lägga mej igen =P

Rosenvante sa...

Men vad är det du drömmer??? Har du köpt ny bil eller nått eftersom den där drömmen kom.

Jag gör aldrig provlappar, det blir bara fel hela tiden men så blir det som för dig ibland också. :)
Jag funderade vad det var idag, för nått var det ju, men att det var bakelse som gällde hade jag glömt. Nej, nån sådan blir det inte idag här. Jag ska städa lite till, göra lite olika maträtter och kanske gå ut en sväng i skogen o plocka ännu lite mera svamp. Helt galet hur mycket det ännu finns, hela huset är fullt och jag har levererat torkat till både Stockholm o England. :)
En sådan där muspipare har jag funderat länge över, men frågan är ju hur kissarna och Ines reagerar på den. Men det är nog helt klart värt att prova.
Ha nu en skön och förhoppningsvis hostfri dag idag.
Kram

Alexandra sa...

Usch, gillar inte provlappar, men ska ge mig på en kofta & MÅSTE nog göra det ändå =)

Mia stickar sa...

Ska bli kul att se vad din dubbelstickningside går ut på! Jag kan ta underdelen på bakelsen eftersom jag hatar marsipan!

AnJa sa...

Åxå nyfiken på din dubbelstickningsidé.

Otaliga projekt sa...

Ja, jag har då i alla fall definitivt ätit en oäkta bakelse då. Mamman och pappan kom förbi och bjöd på fika och den enda likheten med den äkta, det var GA själv i choklad.
Men oavsett äkthet så slank den ner....Märkligt.

Lilli sa...

Har aldrig ätit en GA-bakelse, men älskar grädde :) Det är så lagom kul med provlappar, men...någon gång är det dessvärre ett måste. Trist, tycker jag. Blir spännande att se den färdiga mössan sedan :)

Sanne sa...

Undrar hur många som stickar provlappar EGENTLIGEN?

Birgitta sa...

Hm, ska jag bli lite generad nu? jag stickar provlappar för varje nytt garn och sparar ordningssamt ihop med tvättråd. Jo, det är sant, jag är sån. :-) Din stickning ser fin ut, är det dubbelstickningsmönstret du hittat på - blir nyfiken...