lördag 1 oktober 2011

Stilla lantliv? Haha!!!

Jag tog bussen från stadens russel och har inte mer än kommit till stugan då det hörs ett förfärligt dån! En grävskopeliknande sak på 14 ton har voltat ned från halvstora vägen ned på vår lilla "bakväg". Med sig har den tagit flera mindre träd och lämnat djupa spår i brinken.
När vi kom dit låg hela maskinen på sidan och det droppade lite diesel ur den.
Mannen som kört har klarat sig oskadd och verkade varken "shaken or stirred"! En del är liksom tuffa på riktigt! :-)

Jag försökte erbjuda kaffe men han tyckte nog mest det var onödigt. I alla fall kom brandkåren och ambulansen och polisen och sedan hela horder med nyfikna. Sedan dök ett rött monster upp och nu blev maken och jag som barn på nytt, vi ville se! (Sonen stannade värdigt i stugan!)

Med en krok kring grävarmen fick de upp maskinen på fyra hjul och två stöd. Sedan gick det att starta motorn, den sände ut röksignaler en stund men motorn gick jämnt och fint. Med hjälp av skopa och stöd och stor skicklighet makade föraren upp sin 14-tonnare på vägen och sedan åkte han iväg mot solnedgången som en vägens lonesome cowboy... Fast lonesome...han hade ju en polare med en mobilkran, inte helt fel i vissa lägen! :-)

4 kommentarer:

Mia stickar sa...

Hej och hå välta med traktorn är ingen häjdare, tur det gick bra!

Susilull sa...

Det händer saker i lugna skogen också, ser jag. Tur det hela slutade bra!

Birgitta sa...

Spännande! jag kan tänka mig att har man väl börjat välta av vägen i en så tung maskin är det liksom inte mycket att göra åt saken. Skönt att föraren var oskadd!

AnJa sa...

Oj vilka saker det kan hända på lugna helger :-)