söndag 2 oktober 2011

Home, home on the ranch...eller typ i stan.

Igår täljde jag mig en nystpinne. Inspirationen till detta kommer från Therese som inte bara täljde en utan två!
Troligtvis visste Therese vad hon gjorde, till skillnad från mig. Jag har bara helt flyktigt hållit i en nystpinne tidigare och när jag satte igång kom jag på att jag inte visste vad som var väsentligt för en bra nystpinne. När den var klar insåg jag att jag inte riktigt visst hur jag skulle använda den... Men här är den nu:Och jag har gjort (och redan använt!) två nystan på den, men jag ska leta på youtube efter lämplig instruktionsfilm! :-D
Det var i alla fall kul att tälja lite grand, har bara gjort sälgpipor förut så detta var snäppet mer avancerat!

På vägen hem idag var vi en sväng på Baloos antik och jag fyndade en produktutvecklad strumpstopparsvamp för 10 kronor.Produktutvecklingen består i den där fjädern längst kanten, man kan liksom spänna fast strumpan och slipper hålla i! Jag ska slipa bort den klibbiga lacken och olja in den istället.

Bara träslöjd för hela slanten? Nädå, jag har stickat en jättestor bebismössa i restgarn:och en pytteliten bebiskofta:(Jag tänker inte hålla på och skriva det hela tiden så jag gör det en gång för alla nu; det är lättare att ta skarpa bilder med någotsånär rätt färger i dagsljus än i lysrörsljus! Inget ser rätt ut i dagens fyra bilder...)
Nu multi-taskar jag big time; bakar bröd, bloggar och ser på TV och det sista går så där, jag lär inte gissa vem som är mördaren....

Tillägg:
Jag är en naturbegåvning på "nostepinne"! Jag gjorde nästan PRECIS såhär:Mer eller mindre... :-D

3 kommentarer:

Mia stickar sa...

Jag skulle aldrig våga mig på att tälja, jag behöver bara titta på en vass kniv så rinner det blod från mina fingrar....... tur nog har jag en nystmaskin! :)

Maritas Maskor sa...

Så bra gjort av dig att ta dig för att testa det där med att tälja en egen nystpinne! Det är ju mycket roligare än att ha köpt en :)
Och jag känner igen det där med att göra allt på en gång.... det kan få sina brister... men man vill ju inte tumma på nåt, utan helst hinna med allt....
Bebismössan var himla fin. Garnet är väldigt fräsigt!
Roligt att du tyckte om min nya bannerbild! Den tog jag härom helgen på baksidan av vårt hus. Det är härligt med landet!
Ha en jättebra vecka och hoppas att du kan få det lite lugnare nån kväll, så att du får testa din nystpinne :)

Sanne sa...

Hemma bäst! Nystpinne har jag aldrig kommit underfund med, håller mig till min älskade nystmaskin...