fredag 12 augusti 2011

Strutsarna!

Jag har ju alldeles glömt att blogga om strutsarna. (Jag har ett litet problem med detta med strutsar, när jag ska tala om dem så säger det "storkar" först i huvudet på mig och så måste jag rätta till det!)
De ser egentligen lite roliga ut:Här är en lite värdigare bild:Jag är ju lite rädd för fåglar i allmänhet och dessa är nog helt klart värda att vara lite försiktig med...Men de har fantastiska fjädrar!I gräset syns en liten en som var väldigt, väldigt söt!Dottern hade med en kompis och efter besöket på Romsås strutsgård åkte vi till stugan med våra byten; stora äggskal: och strutskött som vi marinerade och grillade. Det såg ut som nötkött ungefär och smakade gott!
Till sist en bild på min mössa-to-be.Jag höll på att få krupp och fick börja om tre gånger för jag tappade bort mig i korta varv och långa varv med ökningar och minskningar men nu har jag koll!
Maken är i stan och han säger att det finns ett paket till mig...nästan så jag längtar till Göteborg för jag vet vad som finns i: Garnet som jag vann, förstås!

5 kommentarer:

Mia stickar sa...

Jag har sett strutsar en gång i verkligheten på Öland. Man blir ju helt betagen av deras ögon! Men jag har aldrig smakat strutskött, sulle vara intressant!

Maria sa...

Finns en strutsfarm i Borlänge, köpte kött där i höstas - första och sista gången, gott men hu så dyrt!!

Sunna sa...

läste att det tar ca 2 h att hårdkoka ett strutsägg, wow

Lilli sa...

Så fina dina "tå-sockor" blev i förra inlägget! Ser ut att sitta snyggt :) Oh, så härligt att vinna garn och få paket! (Det önskar jag mig också:) ) Men har rea-handlat 100% alpackagarn för 20kr/50g!! (till mig själv) så jag är glad ändå :) Ha en skön helg!

Bluewhiskey sa...

De är faktiskt lite smått otäcka strutsarna när man vet hur hårt de både kan sparkas och nypas. Komiskt utseende har de med stackars fågelfän.. Men den lilla var ju jätte söt! :)