fredag 12 augusti 2011

Så ovärt! (FO)

Om jag i vanlig ordning avstått från att sticka provlapp hade jag använt stickor 4,0 i stället för 3,25 och min nya mössa hade blivit lite...generösare. Så nu lär det dröja innan jag gör om den dumheten med provlappsstickning!Men den var väldigt rolig och sticka och jag ska sticka en till i lite grövre garn. Jag har det redan, det är lent och ljusgrått och inköpt för länge sedan till något annat projekt som inte blev av.
Jag är i alla fall nöjd med mössan har en känsla av att den kommer sitta kvar på mitt huvud utan tejp och hakband vilket hör till ovanligheterna!(Förbaskat svårt att ta vettiga bilder på sitt eget huvud!)
Vi brukar inte bli kvar i stugan så långt in i sensommaren och här har varit en härlig dag men det finns ett viss vemod också, med blommor som vissnar och kvällsmörkret som smyger sig på.

9 kommentarer:

Mia stickar sa...

Ja ibland borde man ha gjort som man hade tänkt...... Men mössan ser fin ut! Jag tycker om när mörkret börjar smyga på och man får krypa upp i soffan och tända en lampa för att kunna sticka! Här har det ju dock varit ljust dugnet runt och mörkret kommer inte föränn sent på kvällen än.....

AnJa sa...

Den mössan ser riktigt läcker ut! Och vilken fin kvällsbild!! Provlappar är jag dålig på och det känns skönt att höra att det inte alltid lönar sig ;-)

AnJa sa...

Haha, när jag började skriva kommentaren fanns ingen kommentar här och vips kom Mia en minut före mig :-D

Mia stickar sa...

Och föresten! Du har alldeles rätt, det är så himla trevligt närjag och Anja träffas, den enda bloggare jag träffat IRL. Mmatildas virkstad känner jag ju sen urminnes tider långt före blogggen.

Rosenvante sa...

Tänkte på det nu nån kväll också när jag satt ute på trappan, sommaren är på väg mot höst. Jag som alltid har sen semester blir lika förvånad varje år och tycker det är så trist när jag inte får ha de där sköna sommarkvällarna. Men då ska man ju veta att jag har ju upplevt dem men bara glömt. Nej, mitt minne är inte alltid så bra, Sunna har jag bara tur att komma ihåg eftersom min Emmy fyller 3 dagar efter.

Renée sa...

Fin mössa, fint mönster och fin färg! Ja hösten är verkligen på gång, både sorgligt och mysigt... KRAM!

Maria sa...

Fin mössa! Är det ditt eget mönster eller har du hittat det nån'stans?

Christel Wijk sa...

Jättefin mössa i härlig höstfärg.

Pixi sa...

Ja nu är det inte lång tid kvar till att man MÅSTE använda varma plagg, jag håller oxå på och stickar lite såna attribut, för det är trist men hösten kommer mycket fortarte än vad jag hadew tänkt iaf, jättesnygg mössa, vad hittade du mönstret? kram =)