söndag 7 augusti 2011

Lycklig lördag

Det blev en bra lördag, igår!

Det började på fredagen med lite julförberedelser; detta är den ena av tre trådar som ska bli ett strumpgarn till J. Mer julförberedelser pågår på uteplatsen, mina amaryllisar har fått en lång, solig sommar och bara en har fått allvarlig påhälsning av elak snigel.
Så stickade jag klart sockarna som jag stickat av garn som jag spunnit av olika sorters ull som jag fick av the Willow Fairy.De är stickade från tån upp tills garnet tog slut och hälarna är gjorda med korta varv men jag har anpassat den varianten lite till mina ganska höga hälar. Det gjorde jag genom att göra en pytteliten kil så fick jag fler maskor att göra häl av. Tycker att det blev väldans bra!

Själva lördagen började kanske lite grått med blåsigt, mulet väder men två av tomaterna börjar ta färg. Sedan åkte vi till en av de fyra loppisar i området som vi går till ibland, inte mitt favvoställe, men titta vad som stod och väntade på mig!En knäpphärvel! Ja, veven saknas och själva knäpp-pinnen är av men kugghjulen är helt okej! Man får inte vara grätten, den är SÅ fin!
Sedan vet jag inte längre ordningen på saker och ting men dottern och solen kom till stugan och jag såg att jag vunnit hos Snögumman!
Dottern kom för att fira sonen som fyllde år för ett tag sedan. Så det blev paket och grillmiddag och tårta med jordgubbar. Sedan spelade vi kort och dottern, sonen och jag sparkade boll. (Det vill säga de sparkade mot mål och jag åbäkade mig och gjorde tåfjuttar på löpande band!) Så spelade vi mer kort och dottern jonglerade med kiwisar (man tager vad man haver och de har försökt mogna en vecka nu...) och så åt vi godis och chips och spelade kort och maken var med och jag blev kall om magen, precis som mumintrollen och sedan åkte dottern och jag till Göteborg genom augustisnatten.Så det var kanske inte så märkvärdigt men en god dag, det var det allt!

9 kommentarer:

Renée sa...

Åh det låter lycka om ditt inlägg, inte dumt alls med andra ord! KRAM!

Mia stickar sa...

Det låter som en alldeles utomordentligt bra dag! En sån där käpphärvel har jag aldrig sett ens på bild! Läcker!

Rosenvante sa...

Vadå inte så märkvärdig??
Låter ju som ni hann med allt på en dag som man gör på en vecka och så mysigt sen ni hade.

Maria sa...

Låter ju alldeles förträffligt tycker jag!! Grattis till vinsten förresten - Lappland är ett alldeles ljuvligt garn!

The Willow Fairy sa...

Jag är verkligen imponerad av hur snabbt allt går för dig - spinna och sticka och allt annat... Lite avis blir man ;-)

Min tråd sa...

Vilken skatt! Eget spunnet garn till underbara sockor! Kanonfina! O vackra sommarbilder, jordgubbstårtan såg så god ut!

Min tråd sa...

Vilken skatt! Eget spunnet garn till underbara sockor! Kanonfina! O vackra sommarbilder, jordgubbstårtan såg så god ut!

AnJa sa...

Åh vilket trevligt inlägg! Ni verkar ha haft en galet trevlig kväll. Sockorna är fantastiska! Såna skulle jag åxå vilja ha i höst!

Heidi sa...

Man blir glad av att läsa ditt inlägg! Jag sitter och ler! Tack!