fredag 22 juli 2011

Nu har tiden tagit ett skutt igen!

I torsdags morse hoppade sonen (nåja!) och jag upp tidigt för att åka och hämta dottern så att vi alla kunde möta maken på rätt flygplats denna gången!

Att flyga från Melbourne tar en stund så det var nog skönt att vara framkommen, till slut.

Maken hade köpt omtänksamma presenter! Jag berättar enbart om mina; ett halsband med en opal och så garn! Han hade försökt få tag i ull men den enda ull han hittade utgjorde en del av en konstnärlig installation och var inte till salu! :-)

Två sorters garn fick jag:Det till vänster är inköpt i guldgrävarstaden Ballarat. Heirloom, the Australian yarn company står det på etiketten. 95 m per 50 gram, härligt spänstigt garn.
Till höger ligger lyxgarnet från Morris, Empire. 100% Austrslian merino. 125 g per 50 gram. Själva affären hette Morris&sons så det var deras eget garn. Nyanserna heter Glazed ginger, Olive twist och Deep scarlet, fantastiska namn!
Nu ska jag klappa de där nystana ett tag och fundera och planera!

Efter att ha stickat 7 mössor i samma garn och enligt i princip samma mönster ledsnade jag och har alltså varierat mig genom att påbörja mössa nr 8 från toppen: Alla ökningar blir då minskningar och alla minskningar blir ökningar. Omväxling förnöjer! :-D

För övrigt har jag fått låna ullkammar av the Willow Fairy ! I torsdags gav hon mig en snabbkurs jag och stod som en gapande fågelholk...mina kardor är GANSKA billiga just nu för det verkar ungefär 10000 gånger enklare att kamma ullen!
Imorgon ska jag ge mig på Idas ull och försöka kamma fram sådana där fina "ullband" som Ulrika gör.

8 kommentarer:

skapa och inreda sa...

Garn kan man aldrig få för mycket av :)
Fina garner du har fått av snäll make.

AnJa sa...

Glöm inte att klappa på gubben din åxå som kom hem med så fina garner :-)

Rosenvante sa...

Måste hålla med Anja, glöm inte krama o klappa om mannen också. Vi är ju några som har guldgruvor som förstår vad som glädjer oss.
Fina garner han hittade och så har han ju letat speciellt för din skull, det ger extra +poäng det.

Pixi sa...

Oh vad roligt att få garn av sin gube!! Det säger jag oxå till dem män som kommer in i den garnaffären jag jobbar i att de kan faktiskt köpa garn till sin fru , det hade blivit väääldigt uppskattat!! Jag kan hänvisa till dej annars!!HEHE..Kram kram =)

Hultaflickorna sa...

Nyfiken fråga: Hur mår Ida-ullen idag??? Var hon besvärlig??? Tips, om inte W-F redan lämnat det, lägg outredda ullen ovanpå två petflaskor med varmt vatten i i en papperskasse och förslut med klykor. Då blir ullen lättare att kamma. Har precis varit ute och sköljt "resten" av Ida ullen - hoppas på torkväder. Kram Ida o Ann

Maritas Maskor sa...

Vilka snygga nystan!!
Och vilka färger! Vilken gubbe du har :)

anli sa...

Vilka härliga nystan. Riktiga snyggfärger!
/Garnföken.

Sanne sa...

Härligt med män som VERKLIGEN vet vad kvinnor vill ha ;)!