lördag 23 juli 2011

Denna dag...

Förfärliga saker har hänt i Norge och det är tungt att tänka på.
Det var i alla fall bra, det Stoltenberg sa att detta skulle mötas med mer demokrati. Inte hjälper det dem som förlorat någon men vad skulle å andra sidan göra det? Hämnd hjälper inte.

Min lördag började bra med ett samtal från dottern som ville komma ut till stugan och hälsa på. Eftersom sonen är på besök hos en kompis blev hon endabarn för en förmiddag.

Hon skickade över en bild hon tagit med mobil på min fjärde present från min resande make; en "snug" i mjukaste opossum:Den är stickad som ett rör med flätor och om den kliar så ska jag äta upp min hatt. (Jodå, jag har en hatt!) Så här ser en opossum ut:Så måste jag visa en annan sak han köpt, en bit kamferträ:Det ska väl vara skärbräda eller kastrullunderlägg men den ska få sitta på väggen och bara vara vacker och dofta gott! Mmmm...

Så gick vi på loppis och titta vad jag hittade; Trull:Tripp och Trapp hade jag förut, ärvda från barndomshemmet men den vänstraste lilla köpte jag för fem kronor. Dottern gjorde flera fynd, böcker och tavlor till lägenheten och en likadan kopp och tallrik som hon hade som bebis! :-)

Sedan åkte dottern hem igen och maken och jag gick en liiiten sväng i skogen och hittade guld:Vi hann bara till "lilla" stället innan regnet kom så det är bara precis så det räcker till var sin macka, men då har vi "stora" stället kvar till imorgon! :-)
Konstigt väder dock, sol, regn och åska, huller om buller!

5 kommentarer:

Sanne sa...

Det som hänt i Norge är så hemskt att man inte kan förstå det.
Garn av opossum verkar spännande, det har jag garanterat inte sett eller känt på.

Sunna sa...

vilka fynd du gör, både grejer och guld

Veronica sa...

Inte varje dag man hittar trull! Grattis =)

Anelias hantverk sa...

Vackra saker du fått och hittat! Jättefina kantareller!
Ha det gott!

Rosenvante sa...

Vi guldfyndade också igår, några jättestora kantareller som blev tilltugg till köttfärslimpan. Supergott var det, men vi har ju inget stort ställe att gå till bara ett pyttelitet.