onsdag 13 juli 2011

Maskrosfärgat!

Jag har ju glömt att visa hur det gick:Inte så spektakulärt, vitt garn blev blekgult men det var i alla fall en bra testomgång. Att växtfärga var inte det fruktansvärda slabbet som jag tänkt mig.
Dessutom skötte sonen om själva grytan och tidtagning.
Tyvärr var jag usel på att dokumentera, fjantade omkring med nya gräsklipparen och tyckte märkligt nog att den klippte gräset...FINARE... än vår gamla. Men det måste ju vara fel; klippt är väl klippt?

Idag skulle jag vara effektiv;
*till färgaffären och köpa bets till sonens projekt (där såldes tokbilliga, välgjorda amigurumisar!) *till biblioteket och låna ljudböcker
*till macken och köpa olja (vill ha en flaska i bilen för jag blir tokigt orolig när den där lilla oljekannan lyser upp på displayen och vänlig FÖRESLÅR att det är dags att KOLLA!)
*till garnaffären och få fatt på lämpligt mössgarn, (har inte stickat varannann-för-annan den sista tiden så nu ska det bli en rejäl klump mössor, har fyra klara och köpte garn till åtminstone 6 till, kanske sju!)
*till mataffären för, tja, matinköp, inte någon överraskning där inte! :-)

Allt gick väldigt bra; betsen tror jag blir perfekt, ljudböcker lånade jag 9 st(!), oljan jag vill ha fanns och matinspirationen flödade ...men i garnaffären blev det lite tokigt...men bara helt lite...
Jag köpte två nystan lämpligt garn till bebismössor att ge bort och så ett inte fullständigt planerat nystan till en spiralig mössa från Järbo:fast jag tänker bära den med något mindre djärv vinkel.
Sedan strövade jag omkring och tyckte plötsligt att där fanns mycket nytt och spännande och jag klappade här och där men stod emot allting ända fram till kassan där jag plötsligt bestämde mig för en snordyr sticktidning! Jag har ALDRIG förut köpt en tidning på 74 kr och aldrig en sticktidning överhuvudtaget.

Jaja, någon gång ska vara den första, nu är det dags att bläddra och se om den är värd pengarna!

5 kommentarer:

Bettan sa...

Jag har ingen erfarenhet av växtfärgning ..men trodde nog att det skulle bli lite mer gult av maskrosor...man kanske måste sätta till nåt mer isåfall. Häftig mössa du ska göra, hoppas det blir mycket andvändning av din sticktidning!!! Ska bli kul att få se ett och annat resultat ( kanske ger det mej och andra därute lite inspiration) Kram sytanten

Rosenvante sa...

Jädrans så snygg mössa. Den skulle jag vilja göra också och jag skulle vilja ha den precis som på bilden.
9 böcker???? Inte dåligt, du måste ju lyssna nästan hela tiden.

Tina sa...

Måste erkänna att jag nog gladeligen skulle köpa en sticktidning för 79:- om jag bara hittar en på svenska. Oftast är det dom finska jag springer på, och visst, dom har fina mönster, men jag skulle vilja slappna av i hjärnan och läsa ett mönster på svenska.... *ler* Den där Järbomössan ser kul ut. Den måste jag in och kolla på. Tack för tipset!!

Renée sa...

Visst att tidningarna är dyra men å andra sidan får du en jäkla massa mönster för den summan. Själv prenumerar jag på "stickmagasinet", inte för att jag kan sticka allt som finns där i utan för att det är så inspirerande att kolla i den! KRAM

AnJa sa...

Go girl!!! :-)