fredag 15 juli 2011

Persedelvård

Tänkte börja med att genast säga att sticktidningen nog var värd sitt pris. Går och lurar på en sicksackig tröja som jag inte tänker sticka alldeles som de beskriver...men nästan...

Pesedelvård är kanske något som för tanken till hästar eller militärer men jag gillar idén; man vårdar sina grejor så att de ska fortsätta att fungera som tänkt och så att de ska hålla länge, en tanke i tiden!

Förra (eller möjligtvis förrförra?!) sommaren stickade jag ett par tuggummirosa sockor i Tuva. De blev mjuka och mer som tossor än som stövlestrumpor. Garnet var kanske inte riktigt lämpligt och de har slitits snabbt. Dessutom trampade jag på en snigel på verandan och snigelslemmet är svårt att bli av med. Borde kanske saltat på det innan tvätt? Så här såg i alla fall hälen ut igår kväll:Eftersom det är en istickad häl tänkte jag att nu är det läge att testa, går den att ersätta så där lätt? Så jag klippte!:Pillade lite grand och sedan fick jag upp maskorna på stickor:Och TADA!:Ny häl i avvikande färg men hej, garnet är hemspunnet av ull från Lilja i Kålltorp.
Gick det ? Ja, absolut! Nu ska jag byta häl på den andra sockan också och när jag väl tänker på saken så är nog tådelarna lite tunna också...

(Gah!!! Det tog längre tid att göra detta inlägg än att sticka hela förbaskade hälen pga av mobila bredbandet och/eller Blogger!!!)

7 kommentarer:

Veronica sa...

Trampa på en snigel i bara strumporna.... huuuu va äckligt. Och så går det inte bort i tvätten? Usch usch. Smart att sticka nya hälar bara. Systers svärmor klipper alltid av skaftet på slitna strumor och stickar en helt ny fot på dem. Men hälar och tår brukar ju räcka oftast.

Min tråd sa...

Vad bra det blev! Något man kanske skulle våga sig på. Synd men snigelslem på de härliga sockorna, hu!

Lilli sa...

Det blev jättesnyggt med annan färg på hälarna. Det är fiffigt att byta ut garnet i hälar och tår, så gjorde man alltid förr i tiden. Man lagade sina saker då. Jättebra att göra även idag :) Vad var det för sticktidning du köpte, mån tro?

Johanna Stålros sa...

Hihi segt när det strular här;) Kram Johanna

Tina sa...

Det där var ju en smart ide... ;o) Helt klart något att ta efter!

Rosenvante sa...

Här trampar vi ibland på stora tjocka feta fästingar, urg, så är det blod överallt.
Men det där var smart med hälen, återbruk i högsta grad.

Mormor S sa...

Hej. Roligt att du hittade till min blogg. Det är alltid roligt med nya kontakter.

Bra idé att ta nytt garn till hälarna när dom är slitna. Jag köpte några nystan Tuva när de reade ut det väldigt billigt.

Skatorna är så envisa här så jag blir vansinnig på dem.

Ha en bra dag.

Hälsningar Siv
www.bloggmormor.blogspot.com