måndag 25 juli 2011

Knitting in the nighttime

Ibland kan jag vakna på natten och VETA att nej, nähä och inte; jag kommer inte somna om! Då är det lika bra att gå upp och proppa magen full med skorpor, sitta lite obekvämt och frysa tills sängen börjar locka igen. I allmänhet stickar jag också. I natt stickar jag på lanolinsockorna:Jag kallar dem så för att det är mycket av den varan kvar i garnet! Och det är tråkig stickning för garnet är illa spunnet och illa kardat men jag är nöjd ändå för det är det första jag stickar av garn som jag åstadkommit HELT själv. Ja, pälsen växte på ett får och min arbetskamrat klippte men därifrån är det jag. Och jag skulle sorterat bättre och tvättat bättre men de kommer bli bra för mina torra fötter! :-D

Jag kan bättre nu; har inte hunnit kamma ull så mycket ännu, men jag har spunnit upp den blandade ullen Ulrika gav mig:Fluffigt och fint om jag får säga vad jag tycker! :-)

Igår var dottern här och hjälpte till att måla! Vi arbetade på bra med lååångväggen och det är så väldigt mycket roligare att arbeta tillsammans än ensjälver! Maken klippte häcken och la grus på parkeringsplatsen. Idag ska vi köra assorted grovskräp till tippen och det ska bli så skönt att bli av med vår privata lilla sopsamling...(byggskräp, två(!) uttjänta gräsklippare, en gammal grill mm) Om vädret tillåter ska vi sedan måla vidare; jag med rött och maken med vitt runt fönster och sådant som gör mig galen av irritation!

Nu är jag färdig med min möss-stickning. En mössa ligger hos mamma, jag hoppades på att hon skulle börja sticka bebishjälmar men här är resten av mitt bidrag till Värma liten- insamlingen:Jag gillar det där hjälm-mönstret och det är bäst att sticka som vanligt, nedifrån och upp. :-)

Nu fryser jag lite och gäspar som en schäfer, snart dags att krypa till kojs igen!
Hoppas ni andra sover gott!

8 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Jag var uppe vid samma tid och vek tvätt! Man blir ju galen. Men jag har aldrig vågat sätta mig och sticka på natten med rädsla för att bli kvar med stickningen tills morgonen kommer. Men jag kanske ska testa, det är ju faktiskt inte säkert att man varvar ner mer med tvättpyssel. :)

Mia stickar sa...

Vad duktig du blivit på att spinna! I höst ska jag börja spinna igen nu räcker inte tiden till! Fin samling med mössor också, jag stickar vidare på yemenvästarna!

The Willow Fairy sa...

Vad vackert garnet blev - säkert lite mer njutningsfullt att sticka i så småningom :-)

aliel sa...

Lanolinsockor låter perfekt för torra fötter :-)
Gott att se din fina samling mössor, skönt att den där förmågan att göra många av samma kan vara till nytta :-)

Anette sa...

Vilken skillnad det kan vara med sömnen. Jag somnar ungefär en minut efter att jag har lagt huvudet på kudden, och sedan sover jag som en sten hela natten, tack och lov. Under en period tidigare i livet brukade jag vakna efter bara ett par timmars sömn, och det var gräsligt.
Vilka fina mössor du har stickat!

Sunna sa...

hoppas du lyckades somna om, jag är så imponerad av dina mössor

mary-ann sa...

här är en till som kan vakna mitt i natten...äta,dricka the,mysa under en filt och sticka :))

Rosenvante sa...

Konstigt, just då var jag uppe o kuta runt också. Wilma väckte mig och skulle ut o dricka vatten, sen var det kört. Fick konstig kramp på utsidan av benet så jag for upp o ner för att dricka vatten. Borde satt mig med ett vattenglas o stickat i stället.
Men så produktiv du är, målar,spinner, kammar och rensar ut. Så alla babyhjälmar du gjort också, får ju dåligt samvete eftersom jag inte gjort nån alls.
Nej, nu får jag skynda på, ska ju ta min sista arbetsdag och är alldeles för sen redan.
Ha en fin dag idag och glöm inte vila också mellan varven. :)