tisdag 26 juli 2011

Tre sockor!

Satt igår och funderade på om inte lanolinsockorna OCH liljesockorna utgör bromsklossar i mitt stickliv. Bestämde mig för att avsluta dem innan jag börjar något nytt eller fortsätter med min ljuvliga sjal... SÅ förståndig. Men vad händer idag? Bortom min vilja och kontroll...Maken vill läsa upp något för mig och jag hör, som på avstånd min egen röst: Vänta lite, jag ska bara hämta stickAN!
?!
Jag har alltså i hemlighet inför mig själv planerat vilken sticka jag ska ha! Infernaliskt!:Nu är jag alltså igång med Ulrikasockorna, också och det artar sig till härlig stickning.

Nu borde jag haft en "före"- bild men den böldartade skräphögen har nogsamt undvikits vid fotografering. Här låg den:Under en presenning låg gammal mineralull och ovanpå var det staplat säckar med diverse och en gammal gummibåt. Nu är alltsammans bortkört till Skene skog (Ja, vi har inte dumpat grejorna i skogen, avfallsanläggningen heter så!) Där är välorganiserat och välbesökt och tungt arbete var det men så skönt att ha det gjort!

Nu vill jag ha hit den välsignade solen eftersom vi ska ha grannkalas på torsdagkväll. Där det trevligt om det liksom är torrt och trevligt på verandan och uteplatsen!

4 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Men oh vad de där sockorna ser snygga ut...Ulrikasockor - dum fråga kanske från mig - heter mönstret så och var finns det?

Iwona sa...

Det här vita och rosa. Vad är det? sockor? kanon fina! Jag skulle sticka det.

Maritas Maskor sa...

Åh vad ni har varit duktiga som har fått bort "högen".
Vi hade också en utanför vårt garage som säkert hade legat där ett år. Vi kom iväg med den för någon månad sedan och det är SKÖNT!
TAnken du hade med att liksom tvinga dig att få tråkgrejorna klara låter lite som min melodi. Men jag har all förståelse för att du ändå började på nått annat som kändes inspirerande. Det måste ju ändå få vara kul att sticka också :)
Det ska bli kul att se Ulrikasockorna sedan. Är det ull som du spunnit nu tillsammans med henne, eller är det en modell som heter så?

Mia stickar sa...

Så fina de där rosavita sockarna ser ut att bli! Vi har gjort en utflykt till Fagerliden i sommar, det är vår avfallsanläggning! Så skönt att bli av med lite skrot.