söndag 19 juni 2011

Den vita virvelvinden

Det gick inte att lura iväg mamma från städningen så jag fick minsann också putsa och städa! Piska mattor, putsa inglasade uteplatsen, tvätta lampor, moppa golv.

Och det var banne mig riktigt roligt!

Här bjuder jag på syrrans två bästa tips:

1) Börja i ett hörn och arbeta dig runt rummet. (Tillämpas med lite urskiljning, har man börjat torka taklister kan man lika bra ta sig runt hela rummet, förstås!) Detta står i bjärt kontrast mot mina städvanor där jag motvilligt tittar mig omkring och sedan surmulet griper mig an det enklaste...

2)Börja inte hoppa över saker! Om hyllan verkar jobbig så är det bara att bita i det sura äpplet, börjar man fuska kommer man snart sluta städa helt och hållet! (Hon är en hårding, eller hur?!)

Vi var inte helt klara när jag åkte igår så hon fejar på idag men verkar närma sig ytterdörren enligt sms-rapporter jag får; hon hade hittat mina kvarglömda skor.

Och nej, nähä och INTE EN CHANS att hon går att låna; hon är MIN! :-)
Vi ska städa tillsammans till jul, jag kommer till henne för två städdagar och hon till mig för fyra, eller vad som kan behövas... :-)
Nu känns det i alla fall skönt att veta att mamma har det betydligt renare och fräschare inför sommaren och inte behöver oroa sig över det!
(Enbart lånade bilder idag...)

6 kommentarer:

Renée sa...

Vad bra at städa ihop! Skulle faktiskt behöva en sådan människa som kom och virvlade bort all skit hemma hos mig... Går de att hyra kanske?

Mia stickar sa...

Aj aj aj, jag som genast kände att henne ¨lånar jag! Jag ligger ganska efter eftersom jag varit mest sjuk i vår! VAr glad över din mamma!

Sanne sa...

En sån skulle man ha!

Rosenvante sa...

Är du mutbar?

Veronica sa...

Men då... får man låna er båda? Ni kan komma i grupp. Jag har kaffe och garn ;)

Sunna sa...

så underbar ide med teamwork i städning hos varann