söndag 17 april 2011

Inspiration!

Att läsa bloggar är precis så som Rosenvante säger; man deltar i glädje och sorg, man får inspiration, både till handarbeten och själva livet, man blir avundsjuk men också ödmjuk, tårögd av både skratt och medkänsla.

Att blogga själv innebär för mig att jag får visa det jag gjort, jag får en sporre att göra färdigt, jag har en kanal för både gnäll och jubel och har aldrig varit med om något annat än vänliga, uppmuntrande, stöttande kommentarer och någon gång emellanåt när det passat en liten uppmaning om att ta mig samman! :-D

Idag har jag fått en award för inspirerande blogg av just Rosenvante!Om just DU inte har varit inne hos henne ÄN så är det hög tid NU! :-)

Nu ska jag skicka awarden vidare till 5 inspirerande bloggar och jag börjar från början i mitt bloggliv:

Min allra första nät-inspiratör skriver inte en blogg i vanlig mening så det går liksom inte att skicka någon award till henne, det är Barbro W, alltid värt ett titta in hos henne!

Sedan började jag läsa bloggar och då är mina två första måste-läsa-bloggar som fortfarande är högt prioriterade genom stressiga tider och annat:

Rosenvante, som stickar så mycket fint med så mycket omtanke. Det är alltid läsvärt, det hon skriver om handarbeten, resor, barn, barnbarn, hundar, katter och Gotland! En personlig blogg med massa värme! Så hon får awarden direkt tillbaka, med ett stort tack för award och för den inspiration du ger mig!
OCH
The Willow Fairy, som stickar fantastiska saker, spinner garn och numera också färgar ull! Det är numera inte dagliga uppdateringar men när de kommer är de värda att läsa! Här finns också två fina katter och en del äventyr på motorcykel att läsa om! En av de ytterst få bloggare jag mött in real life! Så även Willow Fairy får inspirationsaward av mig!

Sedan minns jag inte riktigt ordningen i mina nätbekantskaper men i samband med So you think you can knit kom jag att klicka mig in på Hon-som-stickar via en kommentar på en annan blogg. Jag tyckte VERKLIGEN om kommentaren och fann en hel blogg med samma klokskap.

Bloggen heter numera Elsie&Viola som en påminnelse om hennes egna inspiratörer, mormor och farmor. Therese stickar vackra saker och jag stickade en Feather and fan comfort shawl nästan precis likadan som hennes, min första sjal! Therese gör dessutom egna mönster och målar och virkar och syr... Titta in i hennes butik, om du inte redan varit där! Therese skriver om sin familj, sina handarbeten, sitt Arvidsjaur men värme och klokskap. Livet är inte alltid en seglats på en räkmacka och Therese skriver om det också. Bloggare nr 2 som jag mött IRL i samband med hon generöst visade upp Arvidsjaur med omnejd för sonen och mig! En award för inspiration till Therese från mig!

Ojoj, nu hamnar jag i beråd för jag har minst 5 bloggare till jag vill skicka inspirationsaward till och har inte duschat än och ska vara nere vid Korsvägen om 17 minuter...

Jag får återkomma efter lite funderande framåt eftermiddagen...
Skön söndag, allihop!

(Tips om var jag kan ha lagt vårt hyreskontrakt emottages tacksamt! Jag har letat på alla självklara ställen som fotosamlingen, receptsamlingen, gamla räkningar, minneslådan och för säkerhets skull ugnen men tji kontrakt...var lägger ni viktiga saker?!) :-D

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Tack, jag blir helt tårögd.

Har du kollat i gamla instruktionsböcker från inflyttningen.

Vi har pärmar i oändlighet som vi sätter in allt möjligt i. Kan ta många timmar att bläddra igenom men man vet att det ska sitta där någonstans.
Jäkat nu försiktigt.

mary-ann sa...

vi har en gammal sekretärare som står i sovrummet...där lägger vi alla papper,räkningar mm...ps...har du kollat stickkorgen? :))

Linn sa...

kolla i köket=)

Zandra sa...

Helt rätt att du fått awarden! Har du kikat efter kontraktet i strumplådan? Jag hittade mitt borttappade bensinkort där ett halvår efter det försvann... :-S

Coquina sa...

Ny tävling på min matblogg så kika gärna in där om du gillar kaffe :)

Anonym sa...

Tack snälla du för de snälla orden!

Barbro

Therese sa...

Jag blir helt tårögd, tack för de underbara orden!

The Willow Fairy sa...

Tack för de fina orden. Jag har som du, och säkert andra, märkt inte så mkt tid att blogga just nu. Men jag suger på denna goda karamell en stund och kommer säkert snart att få tid och lust att blogga igen. Tills dess får ni ha tålamod med mig...

Kram på dig.