lördag 19 februari 2011

Vargtimmen

Vaknade av en jobbig dröm, låg en stund och lyssnade på dånet från sjön (mer om det sedan!) och frös. Så nu värmer jag mig en stund vid en brasa innan jag lägger mig igen.

Idag ska vi packa ihop, sonen ska på bussen mot Göteborg och jag tar bilen till mamma. Ingen av oss har fått nog av lugna livet med vinterutflykter men that´s life...

Igår var vi ute på en något kortare sväng, 9453 steg enligt iPoden. Vi ställde bilen vid en gård och sedan rasade vi iväg genom skogen ner mot sjön. Ganska oländig stig, bitvis skilde det nästan en meter mellan traktorspårets djupaste och mittsträngen! Väl nere vid sjön lånade vi en bänk vid en ganska privat strand och åt matsäcken. Medan vi satt där klurade ut vad det är för dån vi hör från sjön; det lät väldigt tydligt där vi satt som att vattnet rör sig under isen som blir som ett trumskinn. Booing, liksom, fast mäktigare! :-)
Naturen är en konstnär, ännu en isbild:Annars är det vårljus på gång. Vi gick tillbaka längs vägen och det var omväxlande natur.Här är ganska kallt ännu, minus 9 just nu, men det blev inte mörkt förrän vid femsnåret och solen värmer lite, lite.

Jag stickar vidare på dotterns gråa sockor. "Kan skaften blir FÖR långa?" frågade jag innan jag for men det tyckte hon inte. Så jag stickar vidare...Så, nu ska jag skriva ett brev och sedan ska jag varm och nöjd krypa ned i sängen igen och somna om. Jag älskar att somna om!

9 kommentarer:

AnJa sa...

Jaha, då kunde vi ha chattat med varann ;-) satt åxå uppe vid den tiden. Åh vilka fina bilder!!! Pysselfarmor längtade upp när hon såg min bild på bloggen igår, själv längtar jag neråt en sväng när jag ser din bild med bondgården. Ser så härligt vårigt ut!

Sanne sa...

Säger som AnJa: Vilka fina bilder! Och det inger hopp att du ser vårljuset, jag har nästan börjat misströsta.

Rosenvante sa...

Här har vi bara snö runt om vårat. Så då är det skönt att få se dina bilder och få lite hopp om vår o värme. Men kallt har ni ännu tydligen.
Hoppas verkligen du kunde somna om och sova utan mardröm.

Maria sa...

Det ser riktigt härligt ut!!

Linn sa...

minus 9 var ju nästan varmt ju! här hade vi -30 när jag åkte till jobbet imorse, nu är det -20.

det är så mysigt att sitta och njuta av naturen sådär, det borde man göra oftare. ha det fint/Linn

aliel sa...

Vilken kraft och energi i bilderna! Trädstammarna som länkar jorden med himlen är fantastiska...
Om man hävdar att sockskaften inte kan bli för långa, då har man ganska smala ben... ;-)

Iwona sa...

Härliga bilder! Naturen är fantastisk! Kanon promenad måste det ha varit!
Kram!

Tina sa...

Dina bilder ger mej hopp om att det kommer en vår ;o))
Vet snart inte var jag ska göra av all snö. Håller tummarna för att det inte ska komma mer....

Sunna sa...

låter som en helt underbar promenad och finfina bilder