fredag 8 oktober 2010

Sista rutan, ny ull och stickbyte!

Nu är väl alla fem rutorna på plats: dags att få dit den sista av de sex... Nu finns en öppen maska på tre ställen, börja med den som på min stickning är orange, som döljs av mitt pekfinger på bilden ovan. :-)Plocka sedan från rätsidan, den sidan som ligger nedåt på bilden längs kanten upp mot den kvarlämnade mittmaskan, använd den och plocka vidare inklusive den sista öppna maskan. Nu finns det två maskor för mycket, så redan på första varvet stickar man ihop de två yttersta i varje sida. Fäst lösa trådar där det går lätt och gör ihoptagningarna. Denna gång dras tråden igenom på sista maskan och nu återstår att göra en till... :-)
Efter helgen (eller på söndag, kanske!) Visar jag hur det blev och hur det är tänkt, ifall någon undrar. :-)

Idag åker jag till lilla mamma, hon har haft bekymmer med att solva och skeda sin nya väv, så vi ska hjälpas åt med det. Trevlig arbete att göra tillsammans, lungt och lite monotont så det blir mycket tid till samtal. Kanske vi hinner en sväng till COOP och havet också.

MEN,
igår var jag hemma hos The Willow Fairy och hämtade ullen jag köpte av henne:Nu måste jag spinna färdigt Lilja-ullen så jag kan få börja med denna! Den har mer nyanser än min bild visar och känns härlig!
Jag fick klappa på lite fler saker som fanns att köpa och höll en stund i den ljuvligaste, lenaste härva...
Dessutom fick jag hälsa på två fina katter, de är härliga på bild men verkligheten var ändå några snäpp bättre; härliga, lena, vackra!
Och så fick jag trampa lite på den nya spinnrocken...så nu snurrar det fint i huvudet på mig... Vill ha! (Men inte riktigt än, den som väntar på något gott...väntar alltid för länge?!)

Trött är jag på min to-do-list och utflykten med fingervantarna tog stopp efter 4 fingrar...men nu är jag på extra-allt-sockorna, tar enbart med dem till mamma så kanske det händer lite på den fronten.

8 kommentarer:

Renée sa...

Om någon undrar skrev du... Jag undrar så jag blir alldeles grön!!! Fattar INGENTING tyvärr...

Tigris Predikantan sa...

Ha,ha,ha ... ja, Renée är inte ensam ... spännande!
:)

Emmagjord sa...

Det börjar kännas mer och mer som en toffla, men jag tycker att den är i största laget för det. Kanske för stora fötter?

Sunna sa...

ska bli så spännande, har ännu ingen aning

Mia stickar sa...

Ja jag sällar mig till skaran som inte fattar någonting.... spännande! Och vad härlig ullen ser ut, önskar jag kunde spinna!

Rosenvante sa...

Jag får väl också sälla mig till skaran med stort ?.
Det är lurigt det här.
Så du har fått klappa söta kissar och gosat med ull, ja jag är faktiskt riktigt avis.
Ha en skön helg med din mamma.

Carola sa...

Jag är också avis, precis som rosenvante. Gud så mysigt ni måste ha haft det. Spinnrockar, kissemissar, ull och trevligt sällskap. Säkert gott fika också. Kan det BLI bättre än så? :)

The Willow Fairy sa...

Det var ju lite sent på kvällen, så fika får det bli nästa gång. Men nu sitter jag här och nästan rodnar av allt fint du skriver. Tackar å kissarnas vägnar också.