söndag 10 oktober 2010

Aha nr 1, Aha nr 2 samt Asch nr 1

Det gäller att vara systematisk. Här kommer Aha nr 1
När jag avundsjukt betraktade The Willow Fairys spinnrock och hon pratade om hurpass snabbt den snurrade pingade det till i huvudet på mig (tror inte det hördes utanför?!) och jag insåg att en av de medföljande spolarna till mina söta Gerd Elisabeth (står så på den!) hade ett något bredare drivhjul än den jag hittills spunnit på. Så väl hemma vevade jag av 81 m hårdspunnet garn, bytte spole och TADA! sista slatten av Liljas ull gick mycket lättare att få så tjock som jag ville, något jämnare och inte fullt så knorvlig!

Aha nr 2 gäller mysteriestickningen.
Såhär blev den ovanifrån:Underifrån:Nu är det två:Och så här ser de ut på:Tofflor, tossor, sockar eller vad man vill kalla det! Först att nämna något av dessa magiska ord var Mary-Ann som härmed är vinnaren!
Jag har förstås inte hittat på modellen själv, såg den i form av mormorsrutor för ett tag sedan men eftersom jag inte är så förtjust i mormorsrutevirkande tänkte jag genast på dominorutor som är roligare!

Asch nr 1 gäller en av mina disktrasor som fick sig en tuff tur i centrifugen:Ha en trevlig dag!
Vi satsar på tallriksmodellen; en tredjedel tvätt&städ, en tredjedel handla och planera och en tredjedel trevligt! :-)

13 kommentarer:

Heldri sa...

Så fina de blev tossorna. Jag har inte riktigt hunnit komma igång än skam att säga. Men när jag är färdig med strumporna jag stickar får de söta tossorna nog allt bli nästa projekt!(Dina beskrivningar har varit väldigt pedagogiska och lätta att förstå)

The Willow Fairy sa...

Så bra att det blev ett litet Aha - underbart när det händer och så funderar man på varför man inte tänkt på det innan...

Anna sa...

Jättefina blev dom! När jag nån gång blir klar med min diagonalstickade halsduk, så ska jag absolut göra dessa tossor.
Tack för ditt tips och beskrivning.

Zandra sa...

Tjusiga tofflor! Jag har funderat ett tag på att göra sådana, men aldrig kommit till skott... Sätter upp dem på min "att göra lista" igen,kanske i dominostickning då för att testa på det! Kul att du vill delta i min lilla utlottning!

Hoffmans Design sa...

Jaha ny fick man se vad det blev. Ur fräcka.

Tigris Predikantan sa...

Hur snygga som helst!
:)

Rosenvante sa...

Vilen tur det finns bloggare så man kan få hjälp eller ett litet aha ibland, eller ganska ofta om sanningen ska fram.
Det var lite lurigt det där med tofflorna, för jag trodde det var nått väldigt litet du gjorde , ja, jag vet, jag borde kollat storleken bättre mot dina händer. Men det var ju en bra idé och kul att du gjorde en mysteriestickning av det. Fina blev de ju också och ser ut som de sitter perfekt på foten.

Heidi sa...

Tack för hjälpen med spinningen! Jag tror nog att det kan vara en kombination av de två sakerna du nämde. Har inte testat med att spinna sen sist, men det borde gå bättre om jag får in snitsen att få tunnare tråd!Och spännremmen är för tillfället en vanlig bomullstråd som jag själv har satt dit =) så det kan vara det som är felet!

Mia stickar sa...

Ha ha så lurad jag blev! Fina blev de!

Sunna sa...

de blev en riktig vitaminkick

Kerstin sa...

Jättefina tofflor. Kul initiativ med mysteriestickning. Det var kluriga ledtrådar.

tilda sa...

Hejsan! Fick igår färdigt mina tossor. Det var så roligt att sticka dom. Kommer nog att sticka flera par. Har bild på dom i min blogg: H. Tilda

Stickverk sa...

Vad fina de blev! Vi kallar dem TV-sockar:) Måste nog lägga till i min attstickalista! Ha de gott!