onsdag 6 oktober 2010

Mysteriestickningen, femte rutan! (Näst sista!)

Nu borde det se ut ungefär såhär:Äntligen är det då dags att använda den där öglan som varit oanvänd sedan ruta nr 2! Plocka upp det vanliga antalet maskor men använd nu den kvarlämnade maskan som mittmaska! Fäst omedelbart den maskans tråd som tidigare så att det blir stabilt och färre trådar att fästa till slut.
Min mittmaska är blå och när jag plockade upp maskor blev de också blå...Av pedagogiska skäl repade jag upp det och plockade med grönt garn men GLÖMDE TA KORT! Va´?! Sicket snille... Nåväl; man kan på bilden se mitt finger peka på den blå mittmaskan till skillnad från de andra blå! På nästa har det blå garnet gått och blitt blått, magiskt kan tyckas! :-)
Sedan är det förstås bara att sticka på som förut; ihoptagningar och kantmaskor. Spara sista maskan som ska bli början på mittmaskorna på sista rutan!
I ugnen puttrar lasagnen, på bänken väntar kladdkakan som ska serveras med jordgubbssås; sicken snidare jag är ändå! En vanlig onsdag efter arbetet och dessutom nätverksmöte efteråt. :-D

Stickningarna går så låååångsamt, ett varv då och ett varv då. Kanske man kan ta pysselsemester?

9 kommentarer:

Maria sa...

Låter ju alldeles utmärkt med pysselsemester!!

Carola sa...

Haha, pysselsemester - jag är väl för go jag när jag tänkte "vad är det för kul med att ta semester från pysslandet?"

Ja, hjärnan är rätt full i spån ibland.

Tack för de goa kommentarerna om mina topsband. De var roliga att färga och fler ska det bli har jag tänkt mig. Visst är väl Ulrika duktig! Jag har inte färgat så mycket ull tidigare, bara färdigt garn :)

Veronica sa...

Kladdkaka med jordgubbssås... jag har inte ens tänkt tanken. Du är ju ett geni! =)

Iwona sa...

Jag har sett det någonstans tidigare... Vad var det? Tofflor?

Mia stickar sa...

Visst borde alla ha rätt till pysselsemester!?!

Bluewhiskey sa...

*muttra* Den här mysteriestickningen borde jag ju varit med på jag med. Men just nu hinner jag knappt se mina stickningar, trots att det ligger framme och dräller. Tänker positivt: snart är det vinter och då är det kallt/mörkt ute och massor med sticktid infinner sig...

Tack för de fina orden och kram på dig :)

anli sa...

Härligt med kladdkaka, kanske är det vad jag ska ägna lillemans sovstund åt. Lät mumsigt. Följer med spänning din mysteriestickning, även fast jag inte riktigt hinner hänga på denna gång.

Fijaffa sa...

Långsamt var ordet. Tror inte jag har stickat på hela veckan. Ensam med tre barn sedan i måndags... Men ikväll kommer sambon och fjärde barnet hem :-) Hoppas få sova lite i helgen!

The Willow Fairy sa...

Jag röstar för pysselsemester