tisdag 5 oktober 2010

Mysteriestickningen, fjärde rutan!

Nu är väl kanske tredje rutan klar och det är dags för den fjärde rutan. De tre färdiga rutorna ser ut såhär: Den fjärde stickas som den tredje, fast på andra sidan, det vill säga lägg upp det vanliga antalet maskor längs den andra kanten!(Förskräckligt dålig bild, ´rsäkta!) Glöm inta att låta öglan vara samt att lägga upp så du slipper fästa och att passa på att sticka in eventuella lösa trådar!
Fabel har liksom fastnat i mina händer nu, trivs så bra med färgerna och tjockleken. Förutom mysteriestickningen så håller jag på med fingervantar till dottern, åtta fingrar kvar eftar att första lillfingern och tummen är klara:Borde alltså kanske skippa min hiskeliga to-do-list och avsluta min fabelkofta? Det kanske skulle bota min Fabel-fabless?
Jag spinner av Liljas ull men det trögar; spinnrocken vill spinna tunnare än jag och i ren protest matar den inte in det spunna utan jag måste hejda mig och GREJA. Det blir inte njutigt då. Men snart har jag spunnit det jag har, då ska jag sticka värsta home made tofflorna världen skådat. I alla fall i detta hem skådat! :-)

7 kommentarer:

Pixi sa...

Oj vilket jobb med fingervantar,duttiga du !!=)

aliel sa...

Fingervantar verkar vääldigt pilligt! Fina blir de, fabel är härligt :-)

Rosenvante sa...

Jisses så du kör på. Fattar fortfarande inte vad du är på väg med den här mystiken.

The Willow Fairy sa...

Kan det bli tofflor, eller kanske en boll...

Tigris Predikantan sa...

Jag är så nyfiken på vad det kommer att bli ... och så vackra färger du använder!
:)

Emmagjord sa...

Lite beroende på hur de nästkommande ledtrådarna utvecklar sig känns det som att vi är på väg att göra något åt påshållet. Kanske för plastpåsförvaring?

Mia stickar sa...

Fabel är ett fantastiskt garn!