söndag 5 september 2010

Söndagskväll, igen

Det blev en skön och innehållsrik helg.
Direkt på eftermiddagen igår åkte vi ut med den dubbla ambitionen att hitta ett kantarellställe och kantareller. Det gick sådär men även om vi inte hittade ett nytt fantastiskt ställe hittade vi i alla fall nog med svamp till en kvällsmacka och fick en härlig skogspromenad över lingonröda tuvor.Det var så skönt i skogen, solskenet silade ned mellan träden och där luktade friskt och gott, rena hälsokuren för kropp och själ!Hemkomna åt vi en präktig korvgryta, att något så enkelt och billigt kan smaka så kungligt? En rest hemkörd köttsoppa drygades ut med potatis, broccoli och prinskorv och det var som värsta lyxmiddagen. På sitt sätt!
Sedan härvade jag 186 m sländspunnen röd merino och 145 m sländspunnen ull från fåret Lilja.
Idag har jag sågat mina pinnar. Såhär såg högen ut FÖRE......och såhär EFTER! Nej, jag skojar bara, det var samma bild. Rätt bild kommer HÄR: Haha, någon som ser någon skillnad? :-D
Sedan tog vi en härlig tur med båten över spegelblankt vatten.(Horisonten var dock, som normalt, horisontell!) Jag stickade en bit på dotterns sockor i Fabel, färg 151, och hittade lite till bär till Sommarfröjden och till sist, som tidigare utlovats; en bild på min Knit Pro sjalnål in action. Visst är den fin? Och dessutom sitter den väldigt bra!Nu doftar det om fiskgratängen, efter maten blir det lite jobb och sedan ska jag nog spinna lite grand. Tror jag!

11 kommentarer:

Rosenvante sa...

Mmmmm, en underbar helg med andra ord.

aliel sa...

Åh.. det är nåt magiskt med skogen och kraften... härliga bilder!

Renée sa...

Vilka fina skogs-kort! har själv varit i skogen idag och njutit i fulla drag...

Anna sa...

Åh, vilka fina bilder!! Och vad du har hunnit med. Tänk...ut med båten i detta underbara väder!

Lilli sa...

Det var en skön helg, verkligen! Skogsturer är ju bara sååå härliga med alla dofter och stillheten :) Roligt att ni fann kantareller också! Så mycket nyttigt du har gjort i helgen, men ändå så avkopplande saker. Ha en bra vecka!

Maria sa...

Härliga bilder! Du har fått en award av mig... Kika in på min blogg får du se.

Veronica sa...

Så klart man ser skillnad på bilderna... den undre bilden har mer sol än de övre ;)

Sanne sa...

Jo men visst ser högen lite mindre ut! Du verkar ha haft en skön helg...

The Willow Fairy sa...

Vilka härliga bilder - visst är det underbart nu i början av hösten när det blir fina dagar som denna helgen.

Synd att du missade björnbäret, men vem vet - det kanske blir en favorit i repris. Just nu har jag slut på ull att färga, men det ska jag snart ändra på.

Heldri sa...

vilken härlig skogsbild! Jag måste ut i skogen snart jag med och lukta på mossa och svamp och den friska luften.

Så gott med sommarfröjd (romtopf kallas det också). Jag hittade en otroligt fint glaserad keramikkruka på loppis i våras. Krukan var dekorerad med sommarens alla bär och texten Romtopf. Tyvärr var jag tvungen att låta den stanna kvar på loppisen pga förvaringsbrist.

Iwona sa...

Sjalen har en härlig färg, sockorna med! Bilder från skogen är jätte vackra - verkar att ni hade haft en kanon dag! Att såga ved vet jag lite om - vi hade vedklyv hela helgen - två dagar hade vi varit duktiga och förbered ved till öppna spisen för minst två vintrar :) - eller räcker kanske t.o.m till tre vintrar!