söndag 19 september 2010

Prioriteringar och förkylning

Ha!
Hur bar jag mig åt förra hösten? Då lyckades jag arbeta, sticka, vara familjemedlem OCH blogga!
(Med blogga menar jag både skriva i min egen och läsa andras och kommentera.)
Nu verkar det som det varit nedskärningar på tiden för nu hinner jag jobba. Ja, jag slafsar väl ihop middag ibland och sitter vid TVn en stund på kvällen men blogga på riktigt står tillbaka för stickning och ändå kommer jag ingenstans att tala om.

Nåväl, denna helg har i alla fall sonen och jag varit i stugan och försökt kurera mig från förkylning men vi kunde inte motstå en dunderutflykt idag och vi har finfina bilder i kameran...men vi är liiite osäkra på var den är. I värsta fall klonkar den omkring i tvättmaskinen just nu. I annat fall kommer bilder till detta inlägg lite senare. (Den låg i bilen!)

Utflykten då?
Jo, utanför Borås ligger Dalsjöfors och utanför Dalsjöfors ligger Äspered vid Tolkens strand och i Tolken ligger det en ö med EN SLOTTSRUIN på! Man åker till Sundholmen och där kan man låna en roddbåt och ro sig över till ön. Först sa jag till sonen att jag inte vågade mig på att ro men när han såg besviken ut vaknade bohuslänningen i mig till och jag rodde oss ut. Lite slingrigt men dock, vi kom fram! Här en bild på mig i ro-tagen. Jag är ju lite blyg så jag tog bilden som jag tror att sonen inte menade att på mig utan mer på bakgrunden, slottet:Superhäftigt för en ruinromantiker, det där slottet! Från 1500-talet är det känt och brann sista gången på 1700-talet. Källarsalar med valvtak och rätt höga väggar kvar...hoppas kameran kommer fram snart! :-) (Den har ju varit borta förr, men kommit fram!) (Så även denna gång...)

Gladsockorna blir fina fast det går långsamt och vad övrigt är på stickfronten...intet nytt... suck!
Men jag HAR röstat och bortsett från en liten tvätt tänker jag försöka tillfriskna från en liten förkylning med valvaka och stickning eller spinning ikväll!

7 kommentarer:

Renée sa...

Gudars vad det låter roligt att ro till en slottsruin... Hoppas kameran kommer fram, jag håller tummarna för att den INTE är i tvättmaskinen!

Rosenvante sa...

Hoppas verkligen att kameran INTE ligger i tvättmaskinen.
Du det där med bloggande och stickande och allt annat, det känner jag igen. Allt har tagit stryk på foten här sedan bloggandet började. Men kul är det ju.

Lena sa...

Du verkar ha haft en skön dag med spännande utflyt.
Hoppas kameran kommer fram snart.
Jag tycker att du verkar ha gjort jättemycket den här helgen och varit sjuk dessutom. Ta det nu lungt och krya på dej.

Magganmagi sa...

Kära nån så spänstigt att ge sig ut och ro med förkylning i kroppen! Vilka roliga utflykter du gör. Och vilka underbar strumpor! Verkligen gladstrumpor. Krya på sig!

Mia stickar sa...

Ja vad gör man inte för en slottsruin, hade gärna åkt med dig!

tilda sa...

Ett litet tips att bota din förkylning. Ta en uppiggande simtur. Kallt vatten kör ut dom envisatse bobbor ur kroppen. H. En tokig vinterbadare:D

The Willow Fairy sa...

Sällan man hinner så mkt man skulle vilja. Ett knep är mer bilder än text eller att skriva under tiden som man laddar in bilderna, eller sticka under tiden man läser bloggar, sticka under tiden man lagar mat, badar, tittar på tv och givetvis på varje rast på arbetet... Storkok så man slipper laga mat varje dag - köttfärssås kan man äta flera dagar i rad...

En trevlig utflykt han du vart fall med och fick motion på köpet.