lördag 11 september 2010

Är detta fusk?

Så, det gäller ju att smida medans järnet är varmt och efterfrågan finns så kanske, kanske jag avviker från mina stolta principer och stickar på dotterns andra par Fabelsockor. De ska bli randade i dessa färger och blir nog de gladaste gladsockor jag stickat!Jag tycker om hösten så det är inte det, men jag känner mig lite avslagen hela tiden, kanske jag behöver lyxa lite med glad-garn? Eller ska jag sträva på med dotterns halsduk? Eller knytsjalen?

Ett annat projekt som jag inte kunde motstå att få en liten försmak av var min röda merinosjal av hemspunnet garn. Jag har spunnit ganska tunt och tänkte från början tvinna ihop till tvåtrådigt. Sedan tänkte jag att kanske jag skulle ha det entrådigt...Hm. I en sjal? så jag tog en liten stump som blev lite mindre lyckad och provstickade startdiagrammet på Echo Flowers shawl för att se hur det blir och det blir finare än vad kameran visar. Den ljuger, den busen! Kanske denna sjal, kanske någon annan men entrådigt får det bli. SEDAN!
Idag är det dags att åka till mamma. Eftersom bilen står och dammar i garaget i väntan på verkstaden så blir det tåg. Lite trevligt för det innebär mycket sticktid, lite trist för mamma behöver köras till olika skojiga saker; Coop forum och stranden, brukar det bli.
Nåväl, nu får jag försöka vara dubbelt så trevlig. Kanske är hon redo för en ny varp till vävstolen?
Ha en trevlig helg, var lite lediga om det går!

13 kommentarer:

Anna sa...

Ha en trevlig helg du också.

Sanne sa...

Sockorna kommer att bli SÅ fina, självlysande!
Ditt egenspunna garn är verkligen fint, vad härligt att ha något man gjort helt själv från grunden.

Bettan sa...

Fina "gladgarner", nystanet med den lite blå/grön/lila tonen tycker jag är jättesnygg. Vad heter garnet? (kanske vore nåt för mej att sticka i.) Ditt egenspunna garn blir alldeles jättefint, du är jätteduktigt. (blir nästan lite avundsjuk) Ska bli roligt att se resultatet när det blir klart. Trevlg helg.
Kram sytanten

Rosenvante sa...

Det är ju helmysigt ditt egenspunna. Vet precis hur det är när man ska fota fram de där fina färgerna och blixten bara slår igenom och förstör. Men sticket i sig förstör den inte o det var jättefint.
Visst är det så att man bara vill sätta nålarna i nästa projekt hela tiden. Men det är kanske bra om du blir klar med halsduken innan du startar gladsockorna, för hon har ju ett par att värma fötterna med, men inget att värma halsen och det börjar ju sakta men säkert dra sig mot den råare tiden.
Hoppas du får en bra dag med din mamma.

Lilli sa...

Ditt egna spunna garn är ju jättefint! Det blir nog en skir och elegant sjal av det :) Ha en riktigt trevlig dag ihop med mor och en skön helg!

Maritas Maskor sa...

Åh, det blir verkligen gladsockor! Jag försöker också bli lite modigare i mina färgval, så din randning blir säkert jättehäftig!
Och sjalen blir jättefin i ditt entrådiga fina garn. Vänta bara tills den blir blockad ska du se!!
ha en jätteskön helg!

Stickverk sa...

Det är inte fusk! Blir ett bra par Gladsockar:) Vilket fint garn du har spunnit och passar perfekt till en sjal! Ha en härlig stickhelg för det ska jag ha!

Stubbetufsa sa...

Du har mange prosjekter på gang! Det hjemmespunnete garnet ser veldig bra ut! Det blir artig å se etterhvert som alt blir ferdig.

Fijaffa sa...

Ja de sockorna blir man säkert glad av :-)

Anette sa...

Vad duktig du är som kan spinna så fint garn! Ha en trevlig helg!

Carola sa...

Härliga sockgarner! Och garn ser aldrig lika bra ut på foto som det gör i verkligheten (eget handspunnet i synnerhet) vilket får mig att undra hur sjutton de handspunna garner som ser perfekta ut på bild egentligen ser ut på riktigt? :)

Mia stickar sa...

Gladgarner behöver man i massor! SKa bli spännande att se vad det blir för sjal i det hemspunna garnet!

The Willow Fairy sa...

Undra varför det är så svårt att fota just rött garn. Måste finnas någon optisk förklaring - skulle vilja höra den...

Merinogarnet är jättefint och kommer att bli en humörhöjare i vinter.