onsdag 7 juli 2010

Blue eyes

Nu kan jag!
Men det ska erkännas, hade jag inte skrivit här om att jag skulle sticka den förbaskade sjalen så hade jag gett upp!
Stoltheten krävde dock ett antal seriösa försök och nu tycker jag att jag fått koll.

Det är bara fyra olika varv varav två är väldigt lika men det var tjorvigt tills jag kom på att kalla varven olika saker så att jag förstod vad jag höll på med. Varv 1 blev "ögonbotten", varv 2 blev "pupillen" varv 3 "pelaren" (obegripligt i sammanhanget!) och varv 4 "bågen" eller "lätta varvet".

Så nu kan jag rikta min irritation mot garnet, Summer Breeze från Tedman&Kvist. Blev störtkär i det i affären, men det har liksom en hel massa skarvar som inte riktigt går ihop med garnet för övrigt och den tydliga linkänslan som fanns från början i nystanet försvinner lite när man stickar garnet.

Antagligen blir det en helt annan sjal än jag tänkte från början men som svarvläraren sa till min pappa; om det inte blir som man vill så får man vilja det som det blir!

Hoppas ni alla har en skön sommarkväll!

9 kommentarer:

Carola sa...

Den ser faktiskt mäkta komplicerad ut tycker jag ... Hmm.

Honsomstickar sa...

Den ser magisk ut!

Rosenvante sa...

Åh så fin den blir. Vilka stickor kör du på? Jag gör min på 4,5 så den är tätare. Smart att döpa varven, jag har också fått flytet nu. Det är lättare o känna om man glömt ett omslag och lättare o hitta om det är ett för mycket, vilket händer då och då, nu när man stickat några varv. Tror nog vi blir nöjda när vi är klara.
Smart slöjdlärare, det där ska jag komma ihåg.

AnJa sa...

Jaha, nu blev det en till "sån där fin sjal måste jag åxå sticka" på min redan långa lista. Den ser jättefin ut!!

Magganmagi sa...

Hihi, vilket bra talesätt från svarvläraren!
Jag tycker den blir jättefin. Vacker blå färg!

Mia stickar sa...

Vilket bra citat! Jag har också såna där grejer med att kalla varven olika osv för att hålla ordning och "namnen" kan te sig helt obegripliga för andra. Ibland är det faktiskt bra med bloggen att man har visat upp nåt och då vill man visa upp det klart också! Ser då ut att bli fin!

Heidi sa...

Den är verkligen klurig tills man fattar. Då begriper man nästan inte varför det var så svårt! Magi! Måste erkänna att jag har stickat två stycken och att en tredje kan vara påväg.Beroendeframkallande =) Min första tappade jag bort i Tyskland...

Din blir ju jättefin, men vad tråkigt med garnet.

Magganmagi sa...

Kära Handarbetskorg!
Berättelsen om min Ateljé Magi ska jag försöka klämma ur mig udner semestern. Jag jobbar sista dagen idag!! Jippiii!
Vad kul att du också keramikat. Jag hade också drejskiva. Under småbarnstiden...lämpligt. Höll karmpaktigt fast vid den kära hobbyn med fyra småbarn runt fötterna. De gillade iofs att få kladda med lera medans mamman koncentrerade sig på att centrera.
hihi

Monica Hansen Sweden sa...

Imponerad!