söndag 27 juni 2010

Vardag igen

Jo, jag vet att det bara är söndag men jag är i Göteborg och tvättmaskinerna snurrar så lite vardagskänsla kröp sig på...

Igår gjorde vi en utflykt, vi åkte till Helsjöns folkhögskola och vandrade (stretade!) hela vägen upp till Texelbergets topp. Och det var mödan värt! När man stod däruppe kunde man se ned över den vackra, lugna sjön och miltals med skog och i väst syntes havet som en mörkblå rand.
Men denna kamera bidde det inte bättre än så...
Nedanför fanns flera gångstigar men vi stannade till vid sjöstranden och njöt lite i solen. Där fanns irisar och näckrosor och en liten trädgårdsbro och en fin ruin (vad är det för fel på mig?)
Sedan åkte vi för att leta efter en gammal kvarn (!) i Gunnarsjö (Kungsäter) men tappade sugen lite när en av samhällets seniorer inte kunde påminna sig någon kvarn. Han tröstade oss med såg som låg en liten bit in i Halland, Hällenäs sågMan kunde lätt missat den när man for förbi, fin sjö på vänster sida och så låg den liksom i en kurva. Ingen verksamhet på gång men tydligen möjligt att ringa och få visning.Väl hemkomna gjorde jag om en Panduroflaggstång till slända: Den snurrar tungt och gott men är liksom lite mer traktor jämfört med min nya ferrari-slända!
Sedan får man tänka på att det snart är jul igen: En hälsning från Amaryllisar på grönbete....fast i år ser det inte så lovande ut. De inledde semesterna med att liksom ruttna. Dumt.
Liten hälsning också från mina tovade tofflor som flyttat in i mina trädgårdfoppatofflor. De har alltid varit bekväma men nu är det lite ta-med-dem-till-jobbet-varning... (Nej, jag ska inte!)
De nya tofflorna som jag tror passar dottern bättre hänger filtade och klara nere i tvättstugan, bild kommer senare!

Under dagens bilresa påbörjade jag en dansk knytsjal i manosgarnet. Bilden ger helt fel färger, den skimrar som en nattfjärilsvinge....mmm, härlig stickning! Enkelt och ljuvligt!

Oj, så långt detta blivit!

Bara en sak till: Ett ljudbokstips! Mark Levengood som läser böckerna om Mumintrollen är bara för underbara! Böckerna i sig är favoriter och han gör dem verkligen full rättvisa!

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vadå fel???
Jag älskar sådana utflykter. Tänk när man åker in på en liten grusväg eller varför inte nått ändå mindre och så slutar den vid nått sådant som du visar. Då är ju lyckan total.
Sjön ser inbjudande ut, nästan så man vill ta ett dopp.
Jädrans flådiga Foppa du har, mina är illgröna och de är också för trädgården.
Har aldrig funderat över att lyssna till Mumintrollet, men det kan ju vara dags snart och då vet jag ju att den är bra.

Sjalen skimrar verkligen i alla färger.
Synd att du ska börja jobba när det fina vädret börjar. Jag har ännu tre veckor kvar att knega, pust.

Ginas stickverkstad sa...

Bilderna ser helt underbara ut.
Jag jobbar en vecka till sen är jag ledig i fyra veckor. Ska bli så skönt jag är helt slut efter den här säsongen. Sjalen ser ljuvlig ut. Ha en bra eftermiddag.
kram Gina

Sunna sa...

Tack för underbara bilder och boktips

Magganmagi sa...

Väldigt roligt och trevligt inlägg!
Skrattade gott åt din ruin. Jag är likadan.
Ju mer förfallet ju bättre.Kul att följa din blogg
Hälsar Maggan

Lilli sa...

Vilka läckra färger i sjalen :) Det är mina färger det..Kul med dina boktips som kommer ibland:) Ha en skön vardag också!

Iwona sa...

Vilken utflykt har ni gjort och fina bilder har tagit!
Den med ruin är kanon! Och vadå fel?:)
Och sjalen kommer att bli jätte fin!
Ha det så bra!