fredag 25 juni 2010

Midsommar!

När jag var barn trodde jag att halva sommaren redan gått när det var midsommar, nu uppfattar jag det med som ett startskott och tycker att all sommar man kan uppleva före är bonus!

Det har blivit lite handarbetat, jag har spunnit lite grand, den nya sländan är lätt och läcker och spinner med bra balans, merinoullen ljuvlig! Ren avkoppling att spinna.

Annars stickar jag på ett par gigantiska raggsockar, storlek 72 ungefär. Det är inte helt och hållet vanliga raggisar och ska så småningom tovas i maskin till mer rimlig storlek. Ganska trist stickning just nu, men de är snart klara. Då, men inte tidigare, får jag börja med dansk sjal i sydamerikanskt garn...
Ovanpå ligger en liten provstickning, lärde mig ur min sock-bok från Londonresan (A Cookie?) att lägga upp i tån på enklare vis än jag gjort hittills.

Ett FO att presentera!
Jag vaknade i gryningen av kråkinvasion, några höll vakt på taket medan resten kalasade på mitt dyrbara Snigelfritt! För att hitta jämvikten igen efter att agerat fågelskrämma avslutade jag den här:Jag stickade en provlapp i mitt mjuka bambugarn med linen stitch som Carola tipsade om. När jag gjort massor med gult började randa med grönt... Sedan vek jag västra Sveriges största provlapp dubbel och virkade längs kanten. Det blev alltså en grytlapp eller ett underlägg eller både och.
Idag kommer maken och dottern hitut och nu hoppas jag mycket på de blå himmelsglimtar jag ser om jag tittar åt rätt håll! Det blir midsommarlunch med lite av varje så att alla ska hitta något de gillar och så ska maken själv få ta upp första egna potatisen!
En riktigt skön och solig midsommar önskar jag er alla!

7 kommentarer:

Sunna sa...

Ha en underbar helg

Magganmagi sa...

Å vad skönt att du säger att sommaren börjar med midsommar! JAg har också känt att det är halvtid och att det nu börjar "gå tillbaka" .
Efter ditt inlägg känns det mycket bättre!
Glad midsommar!

Renée sa...

Håller med Magganmagi om att det kändes bra efter att ha läst ditt inlägg. Sommaren börjar ju NU! Dom blåa blommorna var ju hur söta som helst! Ha det nu så himla skönt idag och fira lugnt ;-)

Paradiset Kaos sa...

Ha en riktigt skön och trevlig midsommar själv!!!

Rosenvante sa...

Åh så slarvigt av mig, jag hade missat detta inlägg totalt.
Hoppas ni fick en jätteskön midsommarafton och att potatisen var fin och klar.
Du är så kreativ så man fattar inte hur du hinner med allt.
Är det bild från din gräsmatta, så härligt med blommorna.
Ha nu en fortsatt skön helg och hoppas solen lyser på dig (er)

Tigris Predikantan sa...

Hoppas du har en fin midsommar helg och att du tar fram vetskapen att det inte är mitten av sommaren utan början!
:)

Mia stickar sa...

Hoppas du haft en härlig midsommar! Här har flickorna och N varit hemma så det har varit underbart!