onsdag 23 juni 2010

Diverse! :-)

Småmulen dag, lite av varje på gång:

Volangsjalen är klar. Den är tänkt att bäras på något enkelt plagg som behöver livas upp. Jag lade upp 140 maskor och ökade maskantalet raskt så när det var dags att maska av hade jag 1680 maskor, ENORMT tråkigt! Det var till detta experiment jag köpte fint lingarn på Garnglädje men när jag nystat det var det så vackert att jag vill ha det till något mer säkert projekt. Ligger hemma i stan och väntar på hösten, tror jag. Istället använde jag ett garn jag köpte och ångrade lite grand, lin, bomull och akryl, märklig blandning som i alla fall funkade här!

Idag har sonen och jag promenerat i en liten dal inne i Kinna. Det som var mest fascinerande var nog larvattackerna: Ett träd som håller på att försmäkta, marken runt om får din del av eländet och de korkade larverna ger sig till och med på parkbänkarna! Hur dumt är inte det?!

Sedan åkte vi till Hyssna och besökte de båda kvarnarna, dels Lockö kvarn som är lite svår att hitta och dels Hyssna "kaffekvarn" där vi varit förut.

Sålunda stärkta av kulturhistoria och fika åkte vi hem och sedan har jag varit jätteflitigt i trädgården...nåja, jag trimmade lite gräs runt parkeringsplatsen, i alla fall!
(Dagens foton är lite suddiga och lutande, en sådan dag idag!)

5 kommentarer:

Renée sa...

Volangsjalen var ju himla häftig! Hittar jag nåt garn som jag inte vet vad jag ska göra med så ska jag göra en sådan tror jag, tack för tipset!

Mia stickar sa...

Volangsjalen ser ut som en fin boa! Men fy för de där larverna!

Rosenvante sa...

Den är ju hur häftig som helst.

Ser att det är så här också med angreppen i naturen.
Vårt äppelträd hade fått sig ett angrepp också, så det är nu sprutat med såpa.

Så de förbenade myggen, hur många som helst i år. Brrrrrrrr, det bara surrar och durrar runte en hela tiden.

Tigris Predikantan sa...

Nej, jag har tillräckligt med objudna gäster ... de där larverna kan ta sig till "galnegrannen" i stället *ler*!

Therese sa...

Vilka härliga äventyr ni verkar vara ute på!