måndag 10 maj 2010

Trött

Igår kom sonen och maken hem med presenter till mig; grönt och vitt garn från Rydals, en extra spole till spinnrocken, en gammal hemmagjord slända gjord enligt principen man tager vad man haver och bäst av allt:KARDOR!
Så ikväll har jag ägnat mig åt detta med att få till fina "kardkorvar", spinna på både slända och spinnrock och tvinna. Med stort bistånd från sonen som kardat massor och på alla sätt deltagit. Här är en snutt garn han spunnit själv på sländan av ull han kardat själv. Just nu sitter han vid spinnrocken. Den är inte till 100% en lean, mean machine utan lite mer åt det lea hållet; torr lägenhetsluft har fått träet att dra ihop sig lite så den är lite skranglig och läderhållarna som håller spolen sitter lite löst. Ska ägna lite tid åt justeringar...någon gång.
Bäst har det gått med sländan idag. Sländan och lilla Viljas ull. Och nu är mina händer ljuvligt lena och fina av lanolin. Och jag är trött. Men glad!

Jo, jag läste Ginas lästips om Berlinerpopplarna och den boken tyckte jag mycket om så jag sökte efter fler böcker av samma författare och det finns men inte inlästa på svenska. Så nu lyssnar jag på Ligge i grönne enger på originalspråket, lite av en utmaning, faktiskt. Får se om jag orkar, tappar lätt uppmärksamheten, märker jag!

5 kommentarer:

Emelie sa...

Åh, Berlinerpopplarna.. Hela serien är fantastisk, sträckläste hela köret på en vecka. Hoppas du kommer igenom den på norska, eller att du får tag på den på svenska.

Ska helt klart se till att få allergin kontrollerad, jag är trött på att vara trött nu.

The Willow Fairy sa...

Vilken omtänksam present så där helt oväntat. Det är de bästa presenterna tycker jag.

Iwona sa...

Vilka fina presenter har du fått :)

Therese sa...

WOW, vilken present!

Tigris Predikantan sa...

Tänk så mycket som verkar roligt och som man inte kan ... men jag kan sjunga... ja, melodin brukar sambon fråga efter men vaddå ... jag är glad och sjunger som jag tror det skall vara...*ler*!